Lepcsánka (Tócsni 5.) recept

1 adag
989
kcal
Lepcsánka (Tócsni 5.)
Lepcsánka (Tócsni 5.)
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leggyorsabb és a legegyszerűbb, ha valami finomat szeretnénk! :)

hozzávalók / 3 adag

A lepcsánkához

A sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Gyors ebéd vagy vacsora. Téli estéken egy bögre forró teával kitűnő!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplilángos, borzaska, tócsni, tócsi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyers krumplit megpucoljuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  2. A fokhagymanyomón átnyomjuk a gerezdeket és a krumplihoz adjuk.
  3. Hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a tejet és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk.
  4. Kevés olajon, tenyérnyi nagyságú adagokban kisütjük, melegen fokhagymás tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 90 398
elküldve: 11
receptkönyben: 571
elkészítve: 25/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabina

Mióta szakács: 2009.01.07.
13 recept

Hozzászólások (7)

Pista39
Pista39p, 2012-09-28 21:07

Kedves Szabina!
Ez a recept így jó, ahogy van! Nem kell bele vöröshagyma, az már egy másik recept.
Nagyanyám sem csinálta jobban!
Köszönöm:
Pista☺

G.Nagy László
G.Nagy Lászlósze, 2011-01-05 15:11

Nejem is úgykésziti mint az előzők csak ő kizsirozott tepsibe sütőbe süti ki,hát nagyon istenien finom.

M-Iza
M-Izah, 2010-10-25 17:42

Tényleg nagyon finom, még a nagymamám szokott ilyet készíteni. Nálunk lapcsánka néven futott.

Faragó Sándorné
Faragó Sándornép, 2010-05-07 06:45

A lepcsánkához még reszelhetünk sárgarépát.Ízesíthetjük a fentieken kivül összevágott petrezselyem zölddel.Nagyon finom! Margó

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
989