Lepcsánka (Tócsni 5.) recept

Kalória?
Lepcsánka (Tócsni 5.)
Lepcsánka (Tócsni 5.)
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leggyorsabb és a legegyszerűbb, ha valami finomat szeretnénk! :)

hozzávalók / 3 adag

A lepcsánkához

A sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Gyors ebéd vagy vacsora. Téli estéken egy bögre forró teával kitűnő!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplilángos, borzaska, tócsni, tócsi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyers krumplit megpucoljuk és lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  2. A fokhagymanyomón átnyomjuk a gerezdeket és a krumplihoz adjuk.
  3. Hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a tejet és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk.
  4. Kevés olajon, tenyérnyi nagyságú adagokban kisütjük, melegen fokhagymás tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 95 024
elküldve: 12
receptkönyben: 591
elkészítve: 32/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabina

Mióta szakács: 2009.01.07.
13 recept

Hozzászólások (8)

Pista39
Pista39 p, 2012-09-28 22:07

Kedves Szabina!
Ez a recept így jó, ahogy van! Nem kell bele vöröshagyma, az már egy másik recept.
Nagyanyám sem csinálta jobban!
Köszönöm:
Pista☺

M-Iza
M-Iza h, 2010-10-25 18:42

Tényleg nagyon finom, még a nagymamám szokott ilyet készíteni. Nálunk lapcsánka néven futott.

Faragó Sándorné
Bloemcake / Faragó Sándorné p, 2010-05-07 07:45

A lepcsánkához még reszelhetünk sárgarépát.Ízesíthetjük a fentieken kivül összevágott petrezselyem zölddel.Nagyon finom! Margó

Legfrissebb cikkek

Heti menü: búcsú a nyártól
Heti menü: búcsú a nyártól
Még egyszer, búcsúzóul - jöjjenek a nyár fogásai! Lecsó, grillezett ételek, rengeteg gyümölcsleves - használd ki az utolsó heteket, és főzz a sok zöldséggel és gyümölccsel!
A hét szakácsa: Pogácsa
A hét szakácsa: Pogácsa
Eheti kiemelt szakácsunk Pogácsa, alias Kriszta, mindig ösztönösen és nagy kreativitással áll az új receptek elkészítésének, ha pedig hiányzik hozzá valami, bátran rögtönöz.
989