r
Nosalty Logó

Leopárd keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Leopárd keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 2507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 426 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot keverjük össze, adjuk hozzá a tojást, a puha margarint, és gyúrjuk egyneművé. Osszuk a tésztát 3 részre úgy, hogy 1 nagyobb, 1 közepes és 1 kisebb rész legyen. A nagyobbik részébe dolgozzuk bele a darált mandulát, a közepes részéhez az evőkanál kakaót, a kisebbik részéhez a teáskanál kakaót, és mindegyiket gyúrjuk egy labdává.
  2. Vágjuk a világosbarna labdát 6 egyenlő darabra. Mindegyik darabkából sodorjunk kb. 20-22 centiméter hosszú rudat. Helyezzük a rudakat egy tányérra, és tegyük félre a hűtőszekrénybe. Vágjuk a barna labdát szintén 6 egyenlő darabra. Mindegyikből nyújtsunk kb. 22-23 cm hosszú, 4-5 cm széles ovális alakzatot. Fektessük rájuk a hűtőből kivett, világos rudacskákat, és tekerjük rá, hogy befedje.
  3. Vágjuk a sárga labdát is 6 egyenlő darabra. Nyújtsuk el ezeket is ugyanúgy, mint a sötétbarna tésztánkat, és csomagoljuk bele a már kész rudakat. Tehát a mandulás 6 részünk tartalmaz 6 sötétebb és 6 világosabb rudat.
  4. Terítsünk le egy frissen tartó fóliát, és helyezzük a rudakat rá a következő sorrendben. Alulra 3 rudat, rá 2 rudat és a tetejére 1 rudat. Csomagoljuk be, óvatosan görgessük meg, amíg egy közel gömbölyű kolbászrudacskát nem kapunk, és tegyük a mélyhűtőbe 30 percre.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Egy sütőlemezt/tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vegyük ki a tésztarudat a mélyhűtőből, távolítsuk el róla a fóliát. Vágjuk fel kb. 1 cm széles szeletekre, pakoljuk az előkészített sütőlemezre/tepsire, és süssük 12 percig. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, majd szervírozhatjuk. Légmentesen záródó dobozban sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13672
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a kekszet meglátni és szerelembe esni vele csak egy pillanat műve volt. Megkapván a receptjét kíváncsian és izgatottan álltam neki. Receptjeim között ugyan már megtalálható  kalács változata. Technikai kivitelezése gyakorlatilag nem a legkönnyebb, és egy kis türelmet igényel, de a kép és nem utolsó sorban a végeredmény önmagáért beszél.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?