Süssük ki a baconkockákat, pucoljuk és szeljük fel a zöldségeket. Kétszer annyi vízben tegyük fel a leöblített lencsemennyiséget, és kis lángon kezdjük el főzni. Adjuk hozzá a sültszalonna-darabokat, a zsírjából is mehet bele. Helyezzük teatojásba a fokhagymacikkeket, a babérleveleket és a tarka borsot. Rakjuk bele, mint ahogy a zöldségeket is (amennyiben szükséges, adjunk még hozzá vizet is) és a vajunkat. Fűszerezzük ízlés szerint. A sóval óvatosabban bánjunk, a bacon okán.
Dinszteljük meg a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a többi zsiradékot és a lisztet. Sötét rántást készítsünk, és keverjük hozzá a már szinte kész levesünkhöz. Forraljunk rajta egyet, és csurgassuk bele a limelevet is.
Kínáljuk tejföllel, jó étvágyat!
elkészítés
Áztassuk be a lencsénket előző este.
Süssük ki a baconkockákat, pucoljuk és szeljük fel a zöldségeket. Kétszer annyi vízben tegyük fel a leöblített lencsemennyiséget, és kis lángon kezdjük el főzni. Adjuk hozzá a sültszalonna-darabokat, a zsírjából is mehet bele. Helyezzük teatojásba a fokhagymacikkeket, a babérleveleket és a tarka borsot. Rakjuk bele, mint ahogy a zöldségeket is (amennyiben szükséges, adjunk még hozzá vizet is) és a vajunkat. Fűszerezzük ízlés szerint. A sóval óvatosabban bánjunk, a bacon okán.
Dinszteljük meg a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a többi zsiradékot és a lisztet. Sötét rántást készítsünk, és keverjük hozzá a már szinte kész levesünkhöz. Forraljunk rajta egyet, és csurgassuk bele a limelevet is.
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!