Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencseraguleves a'la janettaylor

Lencseraguleves a'la janettaylor
Lencseraguleves a'la janettaylor
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig lencse.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be a lencsénket előző este.
  2. Süssük ki a baconkockákat, pucoljuk és szeljük fel a zöldségeket. Kétszer annyi vízben tegyük fel a leöblített lencsemennyiséget, és kis lángon kezdjük el főzni. Adjuk hozzá a sültszalonna-darabokat, a zsírjából is mehet bele. Helyezzük teatojásba a fokhagymacikkeket, a babérleveleket és a tarka borsot. Rakjuk bele, mint ahogy a zöldségeket is (amennyiben szükséges, adjunk még hozzá vizet is) és a vajunkat. Fűszerezzük ízlés szerint. A sóval óvatosabban bánjunk, a bacon okán.
  3. Dinszteljük meg a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a többi zsiradékot és a lisztet. Sötét rántást készítsünk, és keverjük hozzá a már szinte kész levesünkhöz. Forraljunk rajta egyet, és csurgassuk bele a limelevet is.
  4. Kínáljuk tejföllel, jó étvágyat!
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 354
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: újév
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

savanyú lencseleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

453
lencse 50 dkg
bacon 0.5 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 0.75 kg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
metélőhagyma 3 ek
vaj 5 dkg
sertészsír 2 ek
finomliszt 2 púpozott ek
tárkony 1.5 ek
limelé 1 fél lime-ból nyert
négyszínű bors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
víz 2.5 l