r
Nosalty Logó

Lencseragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Efido
Lencseragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lencse előfőzése

Ragu elkészítése

Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lencse előfőzése

Ragu elkészítése

Összesen 1569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lencse előfőzése

Ragu elkészítése

Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13885 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3532.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    1933 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1268 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55540 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 1569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Lencse előfőzése

Ragu elkészítése

Elkészítés

Lencse előfőzése

  1. Éjszakára áztassuk be a lencsét, sóval, fokhagyma gerezdekkel és a babérlevelekkel, főzzük 20 percig.

Ragu elkészítése

  1. A hagymákat apróra vágjuk, a kókuszolajon megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a lencsét és a paradicsomot.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük. A cukrot ki is lehet hagyni, de nekem pont olyan paradicsomom volt itthon, amihez kellett.
  4. Lassú tűzön kb. 20-25 percig főzzük (pl. amíg elkészül a köret).
  5. Tálalás előtt hozzákeverjük a fekete olívát és a szárított paradicsomot.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8055
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Ajánló

Vegetáriánus.

Receptkategóriák

Mint mindenki, én is unom a szokásos lencsefőzeléket. Valami olaszosra vágytam, ez lett belőle. :)

Hozzávalók

Lencse előfőzése

Ragu elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?