Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék Morzsácska konyhájából

Lencsefőzelék Morzsácska konyhájából
Lencsefőzelék Morzsácska konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lencsefőzelék, amit anyukámtól tanultam. Ebédre, szilveszterre, csak úgy.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

lencse, lencsefőzelék, főzelék, újévi lencse
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét átmossuk, és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. A vizet leöntjük a lencséről, ismét átmossuk. Hideg vízbe (annyi, amennyi éppen ellepi), sóval és a felkockázott füstölt kolozsvárival feltesszük főzni. Ne forrjon fel! Ha kell, pótoljuk a vizet. Főzzük puhára.
  3. Az apróra vágott hagymát olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a lisztet, és 1-2 percig kevergessük, utána mehet bele a pirospaprika. Jól átforgatjuk.
  4. Lencse levéből adagolunk a lisztes-paprikás hagymára, folyamatos keverés mellett, majd forraljuk. Ezután hozzáöntjük a lencséhez, szintén folyamatos keveréssel, ezzel sűrítve azt. Ízesítjük a főzeléket babérlevéllel, köménnyel, ételízesítővel (elhagyható), cukorral és citromlével. Főzzük még 20 percig, néha megkavarva.
  5. A tejfölt összekeverjük, és folytonos keverés mellett beleöntjük a főzelékbe. Összefőzzük kb. 5 perc erejéig, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 443
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

623
lencse 50 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 csipet
citromlé 1 tk
cukor 0.5 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
víz 8 dl