r
Nosalty Logó

Lencsefőzelék Angie konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Lencsefőzelék Angie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2356 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 588 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5672.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    3202 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2451 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2356 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét felöntjük vízzel, majd ha forr, leszűrjük.
  2. A kisebb hagymába beleszurkáljuk a szegfűszeget, a citrom héjáról három vastagabb csíkot vágunk, és egy lábasba rakjuk.
  3. Hozzárakjuk a fokhagymát, babérlevelet és a lencsét. Felöntjük vízzel és puhára főzzük.
  4. A hagymát apróra vágjuk, és aranybarnára pirítjuk. Hozzákeverjük a lencséhez.
  5. Elkészítjük a rántást. Ezt is a lencséhez keverjük, majd sózzuk, a tejfölbe belekeverjük a mustárt, és ezt is a lencséhez keverjük.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 65931
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Ez a recept a lencse csomagolásának hátoldalára volt írva, először kíváncsiságból készítettem, de mivel mindenkinek ízlett, így már párszor elkészítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek