r
Nosalty Logó

Lencsefasírt savanyú krumplipürével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Angie-30
Lencsefasírt savanyú krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Összesen 841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Összesen 2525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2839.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    784 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1465 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Elkészítés

A lencsefasírthoz

  1. A lencsefasírthoz a lencsét megfőzzük, a szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. A lencsét krumplinyomóval összetörjük (maradjon egész is), hozzákeverjük a pirított hagymát, a tojásokat, grízt, szezámmagot, majorannát, sót ízlés szerint (eléggé lágy ez a massza, de nem gond).
  3. Egy tepsit olajjal kikenünk, 6 kupacot rakjunk bele kanállal, kissé lapítsuk le, és megsütjük.
  4. Közben a krumplit vágjuk kockákra, és a babérlevelekkel, ízlés szerint sóval megfőzzük, majd kissé törjük meg.
  5. Az olajat felforrósítjuk, majd leveszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, és a krumplihoz keverjük, sózzuk és ecettel ízesítjük, ízlés szerint egy keves lét keverjünk a krumpli főzőlevéből, hogy ne legyen túl száraz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4960
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A lencsefasírtot az interneten találtam, egy kicsit átformáltam, a savanyú krumplipüré néha előfordul nálunk, most csak úgy eszembe jutott köretként. Igazából kiadós, mi 3-an ettük, de kétszerre beosztva igen tápláló.

Hozzávalók

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?