r
Nosalty Logó

Lekváros sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Lekváros sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    224.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2241 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.1 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1914 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 5257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral, kézi mixerrel világosra keverjük, majd hozzádolgozzuk egyenként a tojásokat, és végül a tejfölt.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd apránként a tojásos-vajas keverékhez dolgozzuk, ha szükséges, adunk hozzá még kevés lisztet. Egy finom, puha, lágy tésztát kel kapjunk.
  3. A tésztát alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, kb. ¼-ét levágjuk, és visszatesszük a hűtőbe.
  5. A tészta ¾ ét a sütőpapíron kb. 30x20 cm nyújtjuk, majd a sütőpapírral együtt egy 30x20x5 cm tepsibe helyezzük. Kézzel a tepsi nagyságára igazítjuk, úgyhogy a tepsi oldalára is jusson kevés a tésztából.
  6. A zselét simára keverjük, majd rákenjük a tésztalapra. Kivesszük a hűtőből a maradék tésztát, apró darabokra csipkedjük, és elosztjuk a zselén.
  7. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 32047
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, porhanyós tészta savanykás gyümölcslekvárral. A tésztát ízesíthetjük vaníliával, rummal vagy akár mézeskalács fűszerkeverékkel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!