r
Nosalty Logó

Lekváros piskótatorta - sajtosan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lekváros piskótatorta - sajtosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A bevonáshoz

Összesen 432 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A bevonáshoz

Összesen 3463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A bevonáshoz

Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 432 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4409.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    3177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.7 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 3463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tortához

A bevonáshoz

Elkészítés

A tortához

  1. Hagyományos módon készítünk egy kerek piskótalapot, amit háromfelé vágunk.
  2. Két lapot megkenünk baracklekvárral, egyet pedig apró kockákra vágunk.
  3. Kb. 1-1,5 dl vízben kb. 10 dkg cukrot felolvasztunk, és ezzel meglocsoljuk a kockákra vágott piskótát, majd kb. 3 ek baracklekvárt és egy marék mazsolát, illetve ízlés szerint rumot adunk hozzá.
  4. Az egyik lapra ráhelyezzük az elkevert tölteléket, és rátesszük a másik ép lapot, kívülről is megkenjük baracklekvárral.
  5. 30 dkg sárgára festett fondant-t vagy marcipánt kinyújtunk, és bevonjuk vele a tortát.
  6. A maradék fondant barack színűre festjük, és apró köröket, illetve nagyobbakat is kiszaggatunk egy pogácsaszaggatóval.
  7. Tetszés szerint egereket formázunk, és a tortára tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3806
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

Nem feltétlenül kell bevonni fondant-nal, lehet egyszerűen rózsaszínre színezett cukormázzal is készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy oldalon láttam egy sajtformájú tortát szőlővel, gondoltam, változtatok rajta, így lyukacsok és egerek is lettek rajta. A piskótalap pedig szerintem remek ehhez, és nagyon egyszerű.

Hozzávalók

A tortához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!