Lekváros mézes puszedli csokoládéba mártva recept

Lekváros mézes puszedli csokoládéba mártva
Lekváros mézes puszedli csokoládéba mártva
72 perc / előkészület: 60 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erről a puszedliről csak ennyit: tegnap sütöttem egy adagot, ma duplával folytattam...:)

20-25 db lesz belőle.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez és a bevonathoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokimázas puszedli, mézes puszi, lekvárral töltött puszedli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy csipet sóval, a mézzel, barna cukorral, vízzel és az olajjal, jó habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónával és a mézes fűszerkeverékkel összekevert lisztet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (egy lágyabb masszát kapunk, ha túl ragacsos, utána lisztezünk), majd letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. A hűtőből kivéve diónyi golyókat formálunk a masszából, a golyókat kilapítjuk, és közepükbe tesszük a tölteléket, majd „becsomagoljuk”.
  3. Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a puszedliket, legalább egy ujjnyi távolságra egymástól. Ezután minden golyót kicsit ellapítunk.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd kihűtjük.
  5. Ha kihűltek a puszedlik, gőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal. Egy villa és egy fogpiszkáló segítségével belemártunk minden darabot. A felesleget lecsorgatjuk, és minden darabot sütőpapírra teszünk.
  6. Hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni. Száraz, hűvös helyen tárolva sokáig eláll.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 28 168
elküldve: 27
receptkönyvben: 589
elkészítve: 40/47
Facebookon megjelent: 2

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Barka76
Barka76 p, 2016-12-16 13:46

Szia! Isteni finom! Én ugyan a harmadik után feladtam, hogy szilvalekvárt tegyek bele, mert itt Németországban nincs kemény, sütős, a lágy meg mindenhol ki akart jönni :D Meg első körben nem csokimázzal, hanem cukormázzal csináltuk. Hétvégén jön a csoki is :) De nagyon-nagyon finom, kitűnő recept. Köszönöm :)

bnicc
bnicc / bnicc h, 2015-10-12 12:44

Szia!

Nagyon szuper ez a recept, még a megcsokizást is alig tudták kivárni a gyerekeim. Nagyon fini!! Köszi érte!

MsWhitesnake
MsWhitesnake p, 2014-12-05 09:53

Hát, mit ne mondjak... Nem egy bonyolult dolog, hozzászólások alapján duplával kezdtem. Érdemes volt. Mindenki imádta. Karácsonyra 4x-es adagban fog készülni. Köszönöm!

wkata
wkata / wkata sze, 2013-01-30 18:44

Szia Besamel!Múlt héten a buktáddal volt óriási sikerem,ma pedig ezt fincsi puszedlit készítettem el.
Fázis késésben vagyok,mert nem karácsonyra sütöttem meg,de a család nem sértődött meg !
Nagyon finom lett,köszi a receptért!
Üdv.:Kata

tótági
tótági k, 2012-12-18 18:52

Szia! ma megsütöttem azt a puszedlit! Szuper lett, nagyon jó a tésztája, könnyen lehet vele dolgozni. Én délelőtt bekevertem a konyhai robotgép dagasztóspiráljával - így legalább a kezem sem ragadt, majd kitettem a teraszra, legalább 4 órát pihent kint.
Házi, sűrű, kemény szilvalekvárral töltöttem - nem folyt ki és szép bucira sült. Nem mártottam csokiba, hanem ecsettel csokisra festettem a tetejüket.
Most eldugom, mert félő, hogy csak emlék marad Karácsonyig.
Boldog ünnepeket!

nbeatrix
nbeatrix h, 2012-12-17 15:38

Én is elkészítettem, kb 5 perce lettem kész :)
A formázással megszenvedtem, ezért a nagy részénél a lekvárt már csak a tetejére tettem egy kis mélyedésbe.
Nem gondoltam, hogy kell a 200g csoki, de elfogyott (pedig csak a tetejét mártottam).
Egyet megkóstoltam, kicsit még kemény, de finom lesz!
Fém dobozban vagy szabad levegőn puhul hamarabb?
Üdv: Bea

pancser
pancser v, 2012-12-09 13:58

Szia!
Ezt elkészíteném karácsonyra,csak nincs barna cukrom .
Jó lesz sima kristálycukorral is?? Köszi a válaszod :) Ági

Besamel
Besamel / Besamel v, 2012-12-09 19:09

Szia!
Ha nem szeretnél barna cukrot venni, nyugodtan elkészítheted simával is. A barna cukor csupán karakteresebbé teszi az ízét.
Jó sütögetést és kellemes ünnepeket!
Szabina

mirtilcica
mirtilcica sze, 2012-12-05 18:45

szia, ez fantasztikusan egyszerű és nagyon finom! Én duplával kezdtem, igaz lekvár nélkül, csokiba mártva, de már látom, hogy négyszerezni kellett volna:D . Köszi a receptet!

novi
novi sze, 2012-12-05 16:26

Igen ,elég érdekes elkészitési folyamat..)))
De jól néz ki ki...

287