Lekváros kifli recept

1 adag
789
kcal
Lekváros kifli
Lekváros kifli
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ráma recept, szerintem nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Uzsi a gyerekeknek, családnak (csak elég legyen!).

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

krumplis tésztájú lekváros kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, majd áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. (Én a sütőt bekapcsolom 50 fokra, és  megvárom míg picit felfut - kb. 10 perc.)
  3. Összeállítjuk a tésztát: a lisztet és a krumplit a margarinnal, cukorral, sóval, és a megkelt élesztővel összegyújruk, ha szükséges lisztezzük, annyira, hogy elég lágy, de júl nyújtható tésztát kapjunk.
  4. Fél-1 órát kelesztjük (én ilyenkor szintén berakom a felmelegített sütőbe).
  5. A megkelt tésztát elnyújtjuk, és 10x10 cm-es kockákat vágunk (ha van derelyevágó, akkor azzal), mindegyiknek a közepébe sütésálló lekvárt teszünk, majd a kockákat átlósan feltekerve kifli formára hajtjuk.
  6. Kivajazott tepsibe tesszük a kifliket, és ismét keletsztjük 15-20 percet.
  7. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sül meg.
  8. Porcukorral szórjuk meg a tetejét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*40 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 671
elküldve: 3
receptkönyben: 225
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bődi Barbara

Mióta szakács: 2010.05.02.
7 recept

Hozzászólások (9)

dorcs
dorcsk, 2012-03-06 13:09

Szia!
Szeretnék sütni sós-sajtos kiflit is, meg lekvárosat is, de jó lenne egy receptből készíteni a kettőt. Szerinted ez a tészta jó sós változathoz is? (Persze cukor nélkül, több sóval.)

helena26
helena26sze, 2011-12-14 23:34

Nekem is tetszik a recept.Még burgonyás tésztából nem készítettem lekváros kifliket.
Elmentem és megsütöm.
Azon,hogy nincs benne tojás,azon nem akadok ki,mert nekem is van olyan kelt kalács receptem,amibe nem kell tojás és nagyon finom a tésztája.

bodibarbara
bodibarbaracs, 2011-12-15 22:12

Szia, Én elég sok mindent készítek krumplis tésztából, pl. fánkot (a sima nem is olyan jó már) meg krumplis palacsintát is. Próbáld ki! Remélem ízleni fog!

helena26
helena26sze, 2011-12-21 13:48

Szia!
Köszönöm a receptet.A krumplival a tészta mindíg lágyabb , a palacsintát kipróbálom krumplival.Fánkot szoktam én is sütni krumplisat,édeset meg sósat is.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok és jó sütést!

helena26
helena26p, 2011-12-16 16:45

Szia!
Sós krumplisfánkot szoktam sütni,az is nagyon finom,de kiflit biztos,hogy megsütöm. Édesen is kipróbálom fánkot . Biztos finom, puha a tésztája.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!
Üdv.Helena

bodibarbara
bodibarbarak, 2011-12-20 15:46

Köszönjük, neked és családodnak kívánunk Kellemes - (sütikkel teli) ünnepeket!
üdv.Barbi

kiskova
kiskova szo, 2010-06-26 21:27

Megsütöttem, 35 db lett belőle. Amikor összegyúrtam, még kellett egy kis liszt, talán 5 dkg, akkor már nem ragadt. 40 perc alatt szépen meg kelt, úgy sütöttem, ahogy le van írva. Aztán jött a lányom és a 11 éves fiú unokám, és most már kb. csak a fele van meg. Ez meg jó lesz a holnap jövőknek. Köszönöm a receptet, és a saját készítésű házi lekvár van benne, nem folyt ki belőle.

Muzsnainé Bődi Barbara
Muzsnainé Bődi Barbarav, 2010-06-27 14:45

Örülök, hogy mindenkinek ízlett. Igen, nem kell bele tojás, és úgy lesz jó puha a kifli, ha elég lágy a tészta. Mi is imádjuk. Minden jót.

kiskova
kiskovaszo, 2010-06-26 17:46

Biztosan nem kell bele tojás? Most böngésztem itt, megtetszett ez a recept, és most neki állok megsütöm.
Ha elkészült, jelentkezem.

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
789