r
Nosalty Logó

Lekváros kelt batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Manda
Lekváros kelt batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 4972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.1 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 4972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt elkeverjük 1 tk cukorral, megszórjuk kevés liszttel, 4 ek langyos tejet öntünk rá, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk.
  2. A liszthez adjuk a cukrot, egy csipet sót, a tojások sárgáját, a puha vajat, a felfuttatott élesztőt, a vaníliás cukrot és a maradék langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta fényes és nem ragad az edény falához. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A tésztát 6x6 cm-es lapokra vágjuk (kb. 20 darabot kapunk), a széleit megkenjük a maradék tojásfehérjével.
  4. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  5. A tésztalapok közepére teszünk a lekvárból, majd a tésztasarkokat összecsípve batyukat formálunk belőlük.
  6. A tepsire rakjuk, megkenjük a felvert tojással. 15 percig pihentetjük, majd a batyukat a sütőben 20-25 percig sütjük.
  7. Kissé hűlni hagyjuk, megszórjuk porcukorral és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11108
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami élesztős sütit szerettem volna sütni, és ezt találtam a Kiskegyed Konyhájában. Picit módosítottam rajta, de a végeredmény fantasztikus lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?