r
Nosalty Logó

Lekváros kakaószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros kakaószelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4723.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.9 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 3131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt, a tojást, a porcukrot és a lereszelt citromhéjat robotgéppel kiverjük (kb. 3 perc). Ha a masszánk híg, akkor csomósodni kezd. Ebben az esetben adjunk hozzá 2-3 ek lisztet, és úgy verjük tovább, így ki fog simulni!
  2. A liszttel elkeverjük a sütőport.
  3. A tejet, a sütőporos lisztet majd a kakaót hozzáadagoljuk a kivert masszánkhoz, fakanállal szép simára keverjük.
  4. Egy kisebb tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk, majd ebbe öntjük a masszát. (Kb. 2 ujjnyi vastagon van így a tepsiben a massza. A tepsi zsírozását és lisztezését elhagyhatjuk, ha sütőpapírral béleljük ki a tepsit.)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Ha kisült a tésztánk, akkor kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  7. Ha a tészta kihűlt, egy nagy késsel középen két részre vágjuk. Az alsó részét házi baracklekvárral vastagon megkenjük, majd visszatesszük a tészta tetejét a lekvárral megkent lapra.
  8. A tésztát vaníliás porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15×25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 436
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 85021
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lekvár a tésztának egy kis részét megáztatja, és ettől nagyon kellemes lesz az íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek