r
Nosalty Logó

Lekváros diószelet Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Lekváros diószelet Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5741 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    375.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.8 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 5741 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben.
  2. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, az olajat, a cukrot és a sót, majd az élesztőt is hozzáadjuk. Jól összekeverjük az egészet. Lehet robotgépet is használni.
  3. Egy közepes tepsit beolajozunk, belisztezünk és a tésztát a tepsibe simítjuk.
  4. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  5. A tepsiben lévő tésztára rákenjük a lekvárt, és rászórjuk a durvára vágott diót.
  6. A tejszínt keményre felverjük, és rákenjük a dióra, majd betesszük a sütőbe kb. 20-25 percig.
  7. Ha kihűlt, könnyebb szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 37-30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4910
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Bármikor fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik Receptözönben olvastam ezt areceptet, Dankó R. Magdolna küldte be, Fitt női szeszély névvel. Köszönet érte. Mint általában ezekben a kiadványokban, nem volt elég részletes a recept, így egy-két dolgot már én találtam ki. A nevével ellentétben, szerintem nem Nói szeszély, hanem valami más. Az eredeti receptben az áll, hogy a tészta hozzávalóit keverd össze. Szerintem meg az élesztőt fel kell futtatni előtte. Nem írja, hogy a dió állaga milyen legyen, így én csak daraboltam. Egy üveg baracklekvárt ír, de én sokaltam! Nekem volt pár üveg, már nyitott lekvárom, köztük egy darabosabb meggydzsem, ezeket tettem a tésztára kupaconként. Egyszóval lehet ezt is kedvünkre variálni!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?