r
Nosalty Logó

Lehár torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lehár torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 379 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4546 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 379 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    281.2 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1063 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.1 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3908 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 4546 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Sütőpapírra 22 cm-es tortakarikával 3 db kört rajzolunk.
  3. A tojások sárgáját a cukor 1/3-ával habosra keverjük.
  4. A lisztet átszitáljuk.
  5. A fehérjét félig felverjük, és hozzáadva a maradék cukrot, kemény habbá verjük.
  6. A tojássárgás masszába egy kis fehérjehabot keverünk, ezzel lazítjuk. Majd óvatosan beleforgatjuk a hab nagy részét, végül az átszitált lisztet.
  7. A három karikába egyformán szétosztjuk, és elkenjük.
  8. A sütőben 10 perc alatt készre sütjük a lapokat. Ha kihűltek, akkor lehúzzuk róla a papírt.
  9. A növényi tejszínt félig felverjük, beleszórjuk a krémport, és kemény habbá verjük.
  10. Az első lapot lekenjül lekvárral vékonyan, rákenjük a vaníliás tejszínhabkrémet, megszórjuk aszalt barack darabok felével.
  11. Erre kerül a középső lap, ismét lekvár és vaníliás tejszínkrém, barackdarabok. Az utolsó lappal befedjük, oldalát és tetejét is lekenjük krémmel.
  12. Hűtőben pár órát pihentetjük.
  13. A torta oldalát szeletelt mandulával panírozzuk, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel gazdagon, és tejszínhab rózsákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6710
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

Kivivel, meggyel és barackkal díszítettem. Készíthetünk színtelen zselét, amivel lekenhetjük vékonyan a gyümölcsöket, és akkor szép fényesen fognak csillogni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokatestvéremnek készítettem el ezt a tortát, kevés helyen kapható. Ha jól tudom, Szamos nevéhez fűződik a torta ötlete.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek