r
Nosalty Logó

Legényfogó turbóleves majorannás lepénnyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wwitch
Legényfogó turbóleves majorannás lepénnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Lepény

Összesen 1324 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Lepény

Összesen 5294 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Lepény

Összesen 125 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4420.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    3411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 1324 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.8 g

Zsír

  • Összesen
    315.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17680.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2555 mg
  • Nátrium
    13643 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2460.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2749 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    24786 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6459 micro
Összesen 5294 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Leves

Lepény

Elkészítés

Leves

  1. Levesalapot készítünk a szokásos módon, mint egy sima tyúkhúslevesnél. Hagyma zsiradékon megpirít, és bele a hús, felöntve annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, fokhagymákat, zöldségeket és zöldfűszereket beledobáljuk.
  2. Amikor megfőttek a zöldségek, külön tálba szedjük, ne főljenek szét, a combokat (felső, alsó külön szedve) hagyjuk főni, amíg szükséges. Bedobjuk a leveskockákat is, erőlevessel csináltam. Fűszerezzük, ha még szükséges, jó intenzív íze legyen. Beledobjuk a tarhonyákat is - időzítve a végére. A tarhonya fajtájától a zacskóra mindig rá van írva, hány perc alatt fő meg, pl 20 perc, akkor az utolsó 20 percben tesszük bele. A tarhonya vizet fog felvenni, ha szükséges, minimális vizet utána öntünk.
  3. A leves kb. annyi levet tartalmaz, hogy éppen ellepje a hozzávalókat, tehát több a cucc, mint a lé. Belenyomjuk a levesbe a két tömlős sajtot. Jól elkavarjuk. Rottyan még párat. Egy dús-megáll benne a kanál- krémlevest fogunk kapni.
  4. Serpenyőben a lapocskákra vágott császárszalonnákat megpirítjuk, félretesszük a tálaláshoz.
  5. Tálakba szedjük a levest, tetejére a pirított szalonnát tesszük, és kissé meglocsoljuk a sült szalonna zsírjával. (Nem Norbis kaja :) )

Lepény

  1. Egyszerű lepényt készítünk. Összegyúrjuk a lisztet vízzel és sóval meg a szárított majoránnával. Az így kapott tésztát akár kézzel kilapogatjuk, ha van extra időnk, türelmünk, deszkán is kinyújthatjuk.
  2. Majd picit kiolajozott vagy a szalonna kisült zsírját használva (tényleg csak picit! 1 max 2 csepp), hogy ne kapjon oda - kisütjük a lepényeket, oda-vissza mozdulatokkal, hogy ne kapjon oda.
  3. Tejföllel a tetején tálaljuk a leves mellé.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5011
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legényfogó turbóleves majorannás lepénnyel
Wwitch 5 recept

Ez azon recept egyike, amit saját kútfőből hoztam össze. Ami elképzelve finom, az a gyakorlatban is finom elven. Férfinak, első főzésként ezzel bemutatkozva- nem fog elrohanni, az tuti :) *Extra bónusz, saját kerámiámban tálaltam a levest (keramikus vagyok eredetileg).

Hozzávalók

Leves

Lepény

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek