A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival recept

A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival
A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan egy bonyolult dologként tekintenek a sajttortára, pedig hihetetlen gyorsan megvan, és ha egyszer-kétszer elkészítjük, nulla a rizikófaktor.

Volt hét, mikor ezt a tortát háromszor készítettem el. A fehércsokis alsó réteget lehet variálni - ha gyümölcsöset szeretnék, lekvárt teszek bele (ettől kicsit folyékonyabb lesz az alsó réteg, így azt elősütöm kb. 8 percig, hogy ne keveredjen össze a felső réteggel, mikor ráöntöm), illetve opció még a tej- vagy keserűcsokoládé is. 

Ha nem találunk digestive kekszet, a sima győri édes keksz is megfelel. Ha azt szeretnénk, hogy csak az alján legyen keksz, a keksz és vajmennyiséget elfelezve dolgozzunk, és csak az aljára nyomkodjunk.

 

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajttorta fehér csokival, fehér csokis sajttorta, sajttorta kétfajta krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Törjük morzsákra a kekszet. Használhatunk késes darálót, de én általában csak nylonzacskóba teszem, és nyújtófával ütögetem. A vajat egy tálba tesszük, és a mikróban megolvasztjuk. Apránként adjuk hozzá a morzsás kekszet a vajhoz, és összekeverjük.
  2. Kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk egy kisebb (18-20 cm) kapcsos tortaformát. Vágjunk egy kört az aljára, és csíkokat a szélére, ne gyűrődjön sehol! Öntsük a kekszes keverék felét az aljára, és egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A másik felét nyomkodjuk a tortaforma oldalára, ehhez használhatjuk segítségképp a pohár oldalát. Tegyük a hűtőbe a formát minimum 1 órára.
  3. A krémsajtot keverjük el fakanállal, hogy egyenletes legyen, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, ízlés szerint egy kis vaníliaaromát. Ne használjunk elektromos mixert, és ne keverjük túl sokáig - ha sok levegő jut a krémbe, megrepedezik sütés után.
  4. Olvasszuk meg a fehér csokit egy kis tálkában a mikróban (körülményesebbek vízgőz felett a tűzhelyen), és adjuk hozzá a krémsajtos keverék 1/3-át. Öntsük a csokis krémet a kekszre, majd óvatosan csorgassuk, vagy kanalazzuk rá a krém másik felét. Ha nem vagyunk elég türelmesek, a kettő összekeveredhet.
  5. Süssük 50 percig, vagy ameddig a közepe már éppen, hogy nem folyós. Vigyázzunk, a keksz a szélén könnyen megéghet. Tálalás előtt tegyük minimum egy órára hűtőszekrénybe.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 150 371
elküldve: 24
receptkönyvben: 729
elkészítve: 57/57
Facebookon megjelent: -

szakács

chloedejonge

Mióta szakács: 2012.11.03.
15 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ttunde59
ttunde59 szo, 2017-04-29 10:03

Köszönöm az alapötletet..íme az én WelcomeD-sajttortám - ahogy kigondoltam, elkészítettem :) Már csak meg kell süljön, én meg ne be..https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208949936081173&set=a.3621645335307.2127279.1099153564&type=3&theater

Ylonil
Ylonil szo, 2016-02-27 01:06

Ma este neki estem. Dupla adaggal csináltam és nem éreztem elég édesnek, ezért tettem még hozzá két evőkanál cukrot... legalábbis azt hittem... aztán végülis kiderült, hogy sót sikerült beletennem... Azoknak, akiknek megfordult a fejükben, hogy cukor helyett sóval készítsék el, üzenem, hogy ne tegyék. Rettenetesen rossz íze van így. Szinte mindegy, hogy hány kanál citrom levet és cukrot tesznek mellé. És egyelőre a szódabikarbónás kísérletek sem vezetnek eredményre. Több helyen olvastam, hogy elsózás ellen a legjobb ellenszer, ha krumplit főzünk bele.. Miért is ne? Krumplis-citromos-cukros-sós sajttorta...

Ylonil
Ylonil szo, 2016-02-27 12:17

Végülis elkészítettem a krémet, immár só helyett cukorral. Sokkal biztatóbb így az íze :)
Philadelphia krémsajtot nem találtam a Lidl-ben, így a "Pilos friss sajt süteményekhez" termékét használtam. Csak kilós kiszerelésben árulják, de így éppen elég lett a dupla adaghoz (egy 26 cm és 18 cm torta készült belőle).
Persze a fehércsokis és a sima krém összekeveredett ahogy öntöttem, de nagy ügyet nem csináltam belőle, lazán összekevertem őket, úgy, hogy ne legyen teljesen egynemű.
A keksz kicsit odasült. de nem vészes. Eperrel díszítettem.
Kóstoló majd este, de a látvány biztató. :)

Sally Sparrow
Sally Sparrow v, 2014-09-14 21:56

Ezzel a recepttel van valami nagy gond, mert az első lépés a sütő előmelegítéséről ír, utána pedig a második lépés szerint be kell tennünk a formát a hűtőbe.. (Ráadásul egy órára?!) Én megpróbáltam elkészíteni a tortát, de a hűtős utasítást figyelmen kívül hagytam, és a sütőbe tettem be a kekszalapot kb. 10 percre. A végeredmény finom lett, csak sajnos szinte egyáltalán nem érződött rajta a fehércsoki, 9 dkg túl kevés volt. Szóval sima sajttorta lett belőle, amit sajnáltam, de majd megpróbálok kikísérletezni egy jó kis csokisat is.
A digestive keksz helyett Hobbits kekszet használtam, szerintem az nagyon jó.

chloedejonge
chloedejonge / chloedejonge v, 2014-09-14 23:00

kedves Sally Sparrow!
A 9 dkg fehércsoki mennyiségét lehet növelni, ha szeretnéd, de abban igazad van, hogy sima csokival biztosan karakteresebb lesz.
Valóban félrevezető lehet a leírás, de azt, hogy "van valami nagy gond a recepttel", kicsit túlzásnak érzem. A problémát ott követtem el, hogy azzal kezdtem, hogy melegítsük elő a sütőt... ugyanis minden receptet ezzel kezdek, kivétel nélkül. (Ez lehet hogy rossz szokás egyébként, de Stahl Judit könyvekből tanultam főzni, és ott szintén minden így indul!) Általában nem tartalmaznak hűtős pihentetést, ez most pont igen, így elnézést kérek. Örülök, hogy finom lett a süti :)

499