Lecsós tökfőzelék recept

Lecsós tökfőzelék
Lecsós tökfőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Glutén(liszt)-mentes ételeket próbálok főzni. A kókusztej a tejföl helyett szerintem igen jól helyettesíthető, bár nem ugyanolyan lesz az állaga. Nagyon szeretem ezt a fajta tökfőzeléket, ízesebb és pikánsabb lesz a hagyományostól.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen lehet sima liszt helyett például barna rizsliszttel helyettesíteni a habarást, de nyáron szerintem elmaradhat!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gluténmentes tökfőzelék, lecsós tökfőzelék, paradicsomos tökfőzelék, kókusztejes tökfőzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a lecsót: a hagymát, paradicsomot és paprikát apróra vágjuk, a kacsazsíron megpároljuk, fűszerezzük.
  2. A gyalult tököt rádobjuk a majdnem kész lecsóalapra, és kb. 20 percig főzzük.
  3. Végül felöntjük kókusztejjel, és aprított kaporral megszórjuk, ezekkel kb. 5 percig főzzük még.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 388
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma sze, 2013-09-04 01:00

Hű, ez nagyon finom lehet Epercsók! Kipróbálom cukkinivel, mert itt sajna nem lehet közönséges tököt kapni. Üdv, Torma :)

kollenberg
kollenberg sze, 2013-09-04 05:58

Szia Torma, én nyáron mindig cukkiniből készítem :) Isteni, Lisztet pedig soha nem tettem bele, ha lassan forralod, a tejszínnel, tejföllel, kefírrel is besűrűsödik, és ami nem utolsó szempont, nyáron hidegen is ehető :)

226