r
Nosalty Logó

Lecsós tarhonya sült oldalassal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lecsós tarhonya sült oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2950 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2034 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 2950 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast darabokra vágjuk, és serpenyőben 1 dl vízzel, sóval, ételízesítővel, fokhagymával, a mustárral előbb fedő alatt főzzük, majd a fedőt levéve, pirosra sütjük, és kiszedjük a fent maradt zsírjából.
  2. A zsírban a hagymával, paprikával, majd a paradicsommal lecsót készítünk.
  3. Kicsit megszórjuk pirospaprikával, ha kész.
  4. Visszarakjuk bele a sült oldalast, még vagy 3-4 percig együtt átpirítjuk.
  5. Egy edényben tarhonyát pirítunk, felöntjük vízzel (2 dl tarhonya és kb. ugyanannyi víz), amikor már kicsit pirult, fgiyelni kell, és a vizet pótolni, ha még kemény. Lassú tűzön kell párolni.
  6. Teszünk bele sót, pici borsot, és ha kész, a lecsós hússal tálaljuk. Savanyú megy hozzá.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3138
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magamnak egy darab csirkemellett sütök rá, és ehetem én is. Így cukrosoknak is jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek