r
Nosalty Logó

Lecsós-szalonnás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Lecsós-szalonnás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5542 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1006 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5484 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1782 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2730.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16626 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3019 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16453 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 1385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra felvágjuk. A paprikát ízlés szerint felszeleteljük, a paradicsomot karikákra, a szalonnát pici kockákra vágjuk fel.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, kiszedjük a lábasból, félretesszük. Előbb a hagymát tegyük a zsírba, félig megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát, 4-5 percig kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk a májat. A só kivételével fűszerezzük, majd az egészet időnként kevergetve pirítjuk.
  3. Legvégén jöhet a paradicsom és ca. 1 dl víz. Összeforraljuk fedő alatt, majd közepes hőmérsékleten készre pároljuk.
  4. Tarhonyával, v. rizzsel, és savanyúsággal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1946
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-szalonnás csirkemáj
Marti48 317 recept

Egy rejtvényújságban találtam, kipróbáltam, nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek