r
Nosalty Logó

Lecsós pulykamell pirított tarhonyával -Lecsós szelet 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Lecsós pulykamell pirított tarhonyával -Lecsós szelet 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1117 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4468 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 78 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2754.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    2636 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 1117 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11019.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    671 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    6818 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.7 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    4383.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1357 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1690 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1091 micro
  • β-karotin
    10545 micro
  • β-crypt
    1516 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    4607 micro
Összesen 4468 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. Elősütjük a pulykamellet kevés olajon, félretesszük.
  2. A paprikákat, paradicsomot megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  3. A félkarikára vágott hagymát olajon megdinszteljük, rászórjuk a paradicsomot, őrölt paprikát, a felkarikázott paprikát, nagyon kevés vizet öntünk alá.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, cukorral, borssal, átpréselt fokhagymával, majd alacsony lángon főzzük.
  5. Közben elkészítjük a köretet: olajon kockára vágott hagymát pirítunk, majd rátesszük a tarhonyát, azt is pirítjuk, míg világosbarna lesz.
  6. Utána felöntjük vízzel, sózzuk, és fedő alatt lassan főzzük, amíg az összes vizet felszívta. Lekapcsoljuk, egyszer átkeverjük, és a tűzhelyen hagyjuk lefedve.
  7. A lecsóba, ha a paprikák már félig megpuhultak, beleszórjuk a felkarikázott kolbászt, beletesszük a pulykaszeleteket, és együtt főzzük, amíg a zöldség puha lesz.
  8. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12176
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 28.

Ajánló

Megjegyzés: A lecsós részt gazdagíthatjuk még egyéb zöldségekkel: padlizsán, cukkini, patisszon. Pulyka helyett használhatunk csirkemellet, tarját vagy filézett halat is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus nyári étel, aki nem szereti a csípőset, az az erős paprikákat elhagyhatja a receptből, bár a lecsóval kapcsolatban az a meggyőződésem, minél többféle paprikából készül, annál finomabb.

Hozzávalók

A pulykamellhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek