r
Nosalty Logó

Lecsós fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Lecsós fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1107 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 553 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4006.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    2203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2290 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2993 micro
Összesen 1107 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst, egy tojást, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a fűszereket jól összekeverjük, összegyúrjuk. Aki szereti, tehet bele egy megáztatott, kicsavart zsemlét is.
  2. Egy tűzálló tálat jól kiolajozzuk, belesimítjuk a húsos masszát. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  3. Közben előkészítjük a kész lecsót, ha nincs, elkészítjük friss alapanyagokból. Belekeverünk egy tojást.
  4. A lecsót a hús tetejére simítjuk, újabb 15 percig sütjük.
  5. A sajtot megreszeljük, a lecsó tetejére szórjuk. Most már csak addig sütjük, míg szépen megolvad. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2392
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 15.

Ajánló

Ha hagyjuk kihűlni, kis darabokra vágva kiváló vendégváró falatkák. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós fasírt
8zsuzsa8 210 recept

Régi, családi recept, hidegen-melegen egyaránt jó. Kész lecsót használok, nyár végén teszem el. Nyáron 4 db paprikából, két db paradicsomból, kis fej hagymából készítem el a lecsót hozzá. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek