r
Nosalty Logó

Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A puliszkához

Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A puliszkához

Összesen 3843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A puliszkához

Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    610 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    207.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4633.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    2557 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    544 micro
  • β-karotin
    2251 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5295 micro
Összesen 3843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A puliszkához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A szalonnát vágjuk apró darabokra, és egy nagyobb edényben süssük zsírjára. A húst a tokányhoz nem kockára, hanem kisujjnyi vastagságú, hosszú csíkokra vágjuk fel. A megtisztított, felcsíkozott csirkemellett a fehérre sütjük a szalonna zsírján. Többször forgassuk, kavarjuk meg a húst.
  2. Mikor már a húscsíkok kifehéredtek, szórjuk rájuk az apróra vágott vöröshagymát, és süssük együtt, amíg az üveges nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot és paprikát. Lefedve puhára pároljuk.
  3. Felteszünk egy liter vizet főni. Mikor felforrt, sózzuk, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kimért kukoricadarát. Egy pár pillanatig kavargatjuk, megvárjuk, hogy megdagadjon, besűrűsödjön. A gázt elzárjuk a dara alatt, és fedővel letakarjuk, akár még egy konyharuhát is tehetünk rá, hogy ne szökjön ki a gőz, és megvárjuk, hogy kellően megpuhuljon, megduzzadjon.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a puliszkát a tálba simítjuk. Ha nem lett elég sós, még sózzuk, borsozzuk. Rámorzsoljuk a túrót, rákenjük a tejfölt.
  5. A lecsós csirketokányt rászedjük a puliszkára. Szépen elsimítjuk, majd teljföllel megkenjük az ételt. Előmelegített sütőben sütjük, hogy az ízek igazán összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16636
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Adjunk hozzá valamilyen finom savanyúságot, ecetes almapaprikát például.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvége az új receptek kipróbálásáról szól. Most a tokány volt terítéken. Abban minden leírás megegyezik, hogy ebbe az erdélyi ételbe annak idején nem tettek pirospaprikát. Más fűszerektől lesz isteni a tokány; ezek pedig a bors és a majoranna. Csak egy kicsit hasonlít a pörköltre, és a tejföl igencsak megváltoztatja az összhatást. A paprika és paradicsom pedig nagyon pikánssá teszik. Úgy gondolom, egyszer mindenkinek kötelező puliszkával is kipróbálnia.

Hozzávalók

A csirkéhez

A puliszkához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!