r
Nosalty Logó

Lecsó virslivel és bulgurral

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Lecsó virslivel és bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1774.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    902 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    816 micro
  • β-karotin
    4782 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    4429 micro
Összesen 1407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    734 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a paprika magházát és a paradicsom kacs részét távolítsuk el, majd szeljük kockákra a hagymával együtt.
  2. Kevés olajon, csipet sóval, borssal pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a paradicsomot és fedő alatt főzzük, amíg levet ereszt.
  3. Tegyük fel a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel főni, kevés sóval kis lángon főzzük, amíg elfő a víz és megpuhul a gabona.
  4. Ha a paradicsom kieresztette a levét tegyük bele a paprikát és főzzük, amíg megpuhul.
  5. Karikázzuk fel a virslit és ha a paprika megpuhult tegyük a lecsóhoz, főzzük össze.
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13580
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Ajánló

Tehetünk a lecsóba egy csípős paprikát. Bulgur helyett készíthető kuszkusszal és rizzsel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A lecsó az az étel, amely igazán konzerválja a nyár ízeit, lédús, édes paradicsom, roppanó paprika együtt. Amikor csak tehetem az augusztus végi programok közé beillesztem a lecsó eltevését, így télen is bármikor elővarázsolhatom a nyarat, ha csak egy ebéd kedvéért is. Szinte mindig készítek köretet a lecsóhoz, a két nagy kedvenc a bulgur és a kuszkusz, most a bulguros verziót mutatom meg.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek