r
Nosalty Logó

Lecsó cukkinivel Helga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Helga1
Lecsó cukkinivel Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 526 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3154 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    1711 micro
Összesen 526 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    246 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10412.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    6325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2563.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    832 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    1558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    980 micro
  • β-karotin
    5529 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    10265 micro
Összesen 3154 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    609 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kockákra vágjuk, és zsiradékon kisütjük.
  2. Beletesszük az apróra vágott hagymát, majd a szeletelt paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük, és pároljuk.
  3. A cukkinit vékony csíkokra reszeljük, és hozzáadjuk. Tovább pároljuk.
  4. Beletesszük a virsliket, majd a felvert tojásokat.
  5. Addig főzzük, míg a tojás "habosra" nem emelkedik. A végén megkeverjük, így nagyobb tojásdarabkák is fellelhetők lesznek a lecsónkban.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3517
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lecsó szerintem a paprikás krumplival egyetemben egy olyan étel, amit rengeteg változatban el lehet készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek