r
Nosalty Logó

Lecsó ahogy én szeretem

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pecimaci
Lecsó ahogy én szeretem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lecsó

galuska

Összesen 604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lecsó

galuska

Összesen 2416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lecsó

galuska

Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    988 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5947 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    4854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1696.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    740 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    677 micro
  • β-karotin
    3952 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3679 micro
Összesen 2416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    552 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

lecsó

galuska

Elkészítés

lecsó

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paprikát feldaraboljuk, a szalonnát felkockázzuk, a paradicsom héját lehúzzuk, felkockázzuk. Aki szereti, tehet hozzá 1-2 erős paprikát is, el nem rontja.
  2. A szalonnát kiolvasztjuk, majd kivesszük a zsírból a pörcöt. A zsíron a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük a pirospaprikával. Elkeverjük, és rátesszük a zöldpaprikát. Takarékon elkezdjük párolni, kicsit megsózzuk, majd hozzátesszük a paradicsomot is, és a maradék fűszerekkel megszórjuk.
  3. Ha félkész, beletesszük a felkockázott kolbászt. Ha a levét elfőtte, folyadékkal pótoljuk. Kicsit több folyadékot kíván, mert a galuskát a lecsóban fogjuk kifőzni! A tűzhelyt vegyük most nagyra.
  4. 1 tojásból és 10-15 dkg lisztből galuskatésztát készítünk (nagyon nem kell keverni, csak épphogy), néhol szárazan maradhat a keverék. Sót nem teszünk bele!
  5. Ha a lecsó forr, a tésztát deszkára tesszük, és szépen a lecsóba szaggatjuk a galuskánkat. Ha kész, a kisült szalonnát hozzákeverjük. Kínálhatjuk tejföllel is! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2638
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pecimaci 4 recept

A lecsófőzők tábora 2 csoportra oszlik. Egyik fele előbb a paradicsomot teszi rá az pirított hagymára, a másik fele pedig a zöldpaprikát. Mindenki esküszik a saját változatára. Én "az előbb a paprikát" táborát gyarapítom. ;)

Hozzávalók

lecsó

galuska

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?