Lazacos-spenótos penne (Lazacos penne 2.) recept

Lazacos-spenótos penne (Lazacos penne 2.)
Lazacos-spenótos penne (Lazacos penne 2.)
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűtőben talált hozzávalókból készült fogás. Én ugyan nem igazán rajongok a tésztaételekért, de házigazdáim boldogan vacsoráztak belőle. Ami biztos, hogy az szósz ízkompozícója nekem is tetszett : ). Viszont vigyázat, a tejszín miatt elég nehéz étek!

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazacos-tejszínes tészta spenóttal, spenótos-tejszínes tészta lazaccal, lazacos-spenótos tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 ek olívaolajon megpirítjuk a fenyőmagokat, majd kivesszük őket a serpenyőből.
  2. Az apró szeletekre vágott fokhagyma következik. Mikor megdinszteltük, rádobjuk a spenótot (ha túl nagy adag, több részletben), s néhány perc alatt, folyamatosan kevergetve megpároljuk.
  3. Feltesszük a tészta vizét főni, sózzuk, 1 ek olívaolajat teszünk bele, s ha forr, beledobjuk a pennét.
  4. A salottahagymákat apróra vágjuk, az utolsó kanál olívaolajon puhára dinszteljük, majd hozzáadjuk az apró fecnikre tépett lazacot.
  5. Kicsit összeforgatjuk őket, ráöntjük a tejszínt, s beletesszük a spenótot is. Néhány percig együtt forraljuk őket, hogy picit besűrűsödjön a szósz.
  6. Mikor a tészta ízlésünknek megfelelően megfőtt, a szósszal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 252
elküldve: 1
receptkönyvben: 137
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

660