Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos-spenótos penne (Lazacos penne 2.)

Lazacos-spenótos penne (Lazacos penne 2.)
Lazacos-spenótos penne (Lazacos penne 2.)
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűtőben talált hozzávalókból készült fogás. Én ugyan nem igazán rajongok a tésztaételekért, de házigazdáim boldogan vacsoráztak belőle. Ami biztos, hogy az szósz ízkompozícója nekem is tetszett : ). Viszont vigyázat, a tejszín miatt elég nehéz étek!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 ek olívaolajon megpirítjuk a fenyőmagokat, majd kivesszük őket a serpenyőből.
  2. Az apró szeletekre vágott fokhagyma következik. Mikor megdinszteltük, rádobjuk a spenótot (ha túl nagy adag, több részletben), s néhány perc alatt, folyamatosan kevergetve megpároljuk.
  3. Feltesszük a tészta vizét főni, sózzuk, 1 ek olívaolajat teszünk bele, s ha forr, beledobjuk a pennét.
  4. A salottahagymákat apróra vágjuk, az utolsó kanál olívaolajon puhára dinszteljük, majd hozzáadjuk az apró fecnikre tépett lazacot.
  5. Kicsit összeforgatjuk őket, ráöntjük a tejszínt, s beletesszük a spenótot is. Néhány percig együtt forraljuk őket, hogy picit besűrűsödjön a szósz.
  6. Mikor a tészta ízlésünknek megfelelően megfőtt, a szósszal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 20 323
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazacos-tejszínes tészta spenóttal, spenótos-tejszínes tészta lazaccal, lazacos-spenótos tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-25 14:28

Szia!
Mi az a salottahagyma? Mivel lehet helyettesíteni?
Köszi!

Üdv.
Eszter

660
penne 25 dkg
füstölt lazac 10 dkg
spenót 20 dkg
fenyőmag 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
habtejszín 2 dl
salottahagyma 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek