r
Nosalty Logó

Lazac turbolya szószban cukorborsóval és répával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazac turbolya szószban cukorborsóval és répával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    3755 micro
  • β-karotin
    9452 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    7510 micro
  • β-karotin
    18903 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1939 micro
Összesen 771 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    801 micro
  • β-karotin
    2015 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra. Szükségünk lesz egy alacsony peremű tepsire, két kis és egy közepes főzőedényre.
  2. Az egyik lazacszeletet egy kb. 25cm*25cm nagyságú alufóliára helyezzük. Ráhelyezünk egy kávéskanál vajat és az egyik szelet citromot. Az alufóliát a lazac felett összecsípjük, és kettőt tekerünk rajta, így lezárjuk. A lazac két oldalán az alufóliát ugyanígy összecsípjük, és tekerve lezárjuk. A másik szelet lazaccal is így járunk el. Tepsire helyezzük a lazaccsomagokat, és 20 perc alatt megsütjük.
  3. Közben a tejet feltesszük főni a szószhoz.
  4. Míg a tej és a lazac fő, a sárgarépát meghámozzuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. 2 evőkanál vízzel feltesszük főni. 10-15 perc alatt kész. Ha puha, egy csipet sót dobhatunk rá. Így még kicsit roppanós.
  5. Közben a cukorborsót megmossuk, szárát levágjuk, és egy deci vízben forrástól számítva maximum 5 perc alatt megpároljuk.
  6. A tápiókalisztet egy evőkanál tejjel elkeverjük. Mikor a tej már majdnem forr, a tápiókalisztes tejet állandó keverés mellett belecsurgatjuk. 1-2 perc alatt besűrítjük. Kevergessük sűrűn! A turbolyát és sót belekeverjük.
  7. A tálaláshoz a lazacot kibontjuk a csomagokból óvatosan, mert a forró gőz megégetheti a kezünk! Fém spatulával vagy villával alányúlva a tálra emeljük. Mellé halmozzuk a leszűrt sárgarépát, cukorborsót, és a lazacot meglocsoljuk szósszal. (A sárgarépa és cukorborsó leve tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Érdemes levesben vagy főzelékben felhasználni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 476
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Ajánló

A turbolya és a cukorborsó felhasználása legelterjedtebb Franciaországban. A turbolyát édespetrezselyemnek, olaszsalátának, illatos vagy zamatos turbolyának is nevezik. A cukorborsó a borsó egy olyan változata amelyben a terméshüvely belső, rostos rétege hiányzik, így hüvelyestül fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ízek tökéletesen kiegészítik egymást, és nem nyomják el a lazac kellemes aromáját. Fél óra alatt kész van, ha az elkészítés alapján több részletfeladatra is tudunk koncentrálni (ld. 4. lépés).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek