r
Nosalty Logó

Lassan főtt bolognai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Lassan főtt bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4577 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5798 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    416.6 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15330.7 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    577 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    4624 mg
  • Nátrium
    8149 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2410.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9721 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    88 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1701 micro
  • Kolin:
    1813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8351 micro
  • α-karotin
    4979 micro
  • β-karotin
    13909 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    69576 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 4577 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1851 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat egy hőálló edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockázott pancettát. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját, ekkor szűrőlapáttal kiszedjük az edényből, és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk az apró kockára vágott hagymát, sárgarépát és zellert, majd 10-12 percig alacsony lángon pirítjuk, amíg kissé össze nem esik.
  3. Hozzáadjuk a darált húsokat, majd közepes lángon aranybarnára pirítjuk.
  4. A csirkemájat botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a húshoz. Sózzuk-borsozzuk, és jól elkeverjük benne.
  5. Felöntjük a borral, és 5-6 percig tovább főzzük, amíg kissé elpárolog, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a tejet és annyi alaplevet, ami pont befedi a húst.
  6. Beledobjuk a korábban félretett pancettát, a babérlevelet, a friss zöld fűszereket és a parmezánvéget. Lefedjük az edényt, és 150 fokos sütőbe tesszük 4 órára (vagy ha tényleg nagyon ráérünk, mehet 120 fokra 6 órára is).
  7. Ha a ragu kellemesen besűrűsödött, hozzáadjuk a halszószt, és sózzuk, ha szükséges.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 12388
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ráérős bolognai ez, ugyanis jó lassan készül a sütőben, de minden egyes ott töltött perc kifizetődik a végén! Ha már ennyi ideig fő, akkor szerintem érdemes egyből nagy adaggal indítani, mert nem baj, ha nem fogy el rögtön, a fagyasztóban kiporciózva szépen eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek