r
Nosalty Logó

Laskagombás csirkeszárnypörkölt nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
1StOne
Laskagombás csirkeszárnypörkölt nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pörkölt

nokedli

Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pörkölt

nokedli

Összesen 1517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pörkölt

nokedli

Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

pörkölt

nokedli

Elkészítés

pörkölt

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a szárnyvégeket levágjuk (jó lesz majd egy levesbe később). A maradékot félbevágjuk. A laskagomba leveles részeit levagdossuk, ha kell, falatnyira vágjuk (a tönkje szintén jó lesz egy levesbe). A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Pörköltalapot készítünk: a zsiradékon megpároljuk a vöröshagymát, a tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, megkeverjük, és felöntjük vízzel. Visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk (ízlésünk szerint). Fedőt teszünk rá.
  3. Amikor a hagyma kezdi "megadni" magát, beletesszük a csirkeszárny darabkáit. Megkeverjük, és lefedve kis tűzön tovább főzzük. Ha kell, az elpárolgott folyadékot pótoljuk (ne hagyjuk, hogy "odakapjon"!).
  4. Amikor a csirkeszárnyak kezdenek puhulni, akkor hozzáadjuk az előkészített laskagombát. Óvatosan megkeverjük, lefedjük, és továbbra is kis lángon főzzük. A gomba levet ereszt, ha keveselljük, adjunk hozzá vizet. Kóstoljuk meg, ha kell, sózzunk utána.

nokedli

  1. A hozzávalókat kedvenc tálkánkban fakanállal csomómentesre keverjük.
  2. Fazékban vizet forralunk (kevés sót tegyünk bele!).
  3. Ha a víz forrni kezd, beleszaggatjuk a tésztát.
  4. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, hagyjuk őket lebegni pár percig a felszínen, fakanállal kevergessük közben.
  5. Szűrjük le, ha készen van, csepegtessük le (én nem szoktam hideg vízzel leöblíteni, a legértékesebb részeit távolítanánk el!).
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2298
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 17.

Ajánló

Én készítettem hozzá tejfölös uborkasalátát, ha éppen pörkölthúst kapok be, ahhoz jól megy. A gombának marad a nokedli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem mindkét összetevőt pörköltként, miért ne lehetne együtt a kettő? Végül is remekül megfértek egymás mellett az edényben, átvették egymás ízeit. Nem variáltam túl a szokásos pörkölt ízesítőkkel, mert szeretem a gomba természetes ízét kiérezni az ételből.

Hozzávalók

pörkölt

nokedli

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek