Lasagne Livike konyhájából recept

Lasagne Livike konyhájából
Lasagne Livike konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptjeként rengetegszer elkészítettem már én is ezt a fajta lasagnet. Minden réteget ízlés szerint lehet variálni. A húsos réteget készítheted más ízesítéssel, más zöldségekkel gazdagíthatod a tésztát. Jó étvágyat!

hozzávalók / 6 adag

ezt olvastad már?

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos lasagne, paradicsomos lasagne hússal, zöldséges lasagne
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden réteget egyesével elkészítünk: A lasagne tésztát megfőzzük.
  2. A húsos réteget milánói alapként készítjük el. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon feltesszük pirítani. Ha megpirult, beletesszük a milánói alap fűszerkeveréket, gyors összekeverjük vele, és hozzáadjuk a darált húst. A paradicsomlével megöntjük, és puhára főzzük.
  3. A következő réteg a besamel mártás. Egy másik edényben hevítünk olajat. Ha felmelegedett, beletesszük a lisztet, és kicsit megpirítjuk benne. Ha megpirult, félrehúzzuk a tűzről, és nagyon óvatosan, apránként hozzákeverjük a tejet. Ha az egész benne van, ismét a tűzre tesszük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk, sóval és borssal ízlesítjük, majd elzárjuk.
  4. A zöldséges rétegnek én a mirelit mexikói zöldségkeveréket választottam, amit forró vízben puhára főzünk.
  5. Összeállítás: Egy magas falú tepsit válasszunk. A tepsi aljába kevés olajat szétkenünk és nagyon enyhén (!!!) megszórjuk zsemlemorzsával. (Ez felszívja a felesleges olajat és a tészta sem fog leragadni.)
  6. Alsó szint a tészta. Béleljük ki a tepsit a tésztával. Erre a rétegre jöhet a hús 1/3 része, következő réteg a zöldséges keverék fele, erre a besamel mártás felét tesszük, majd ismét tészta, majd a hús második harmada jön, és a zöldségkeverék másik fele. A besamel másik fele, erre tészta, a hús harmadik harmada, végül a tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előremelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 67 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 361
elküldve: 5
receptkönyben: 99
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Livike29

Mióta szakács: 2010.10.01.
20 recept

Hozzászólások (2)

gregoreva
gregorevav, 2012-07-15 20:59

Színes, ízes, nyári, laktató, akár vendégváró, elmentve.:-))
Szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Ellenállhatatlan nyári ételek
Ellenállhatatlan nyári ételek
A nagy melegben sokszor nem vagyunk éhesek, sőt, nemcsak hogy enni, főzni sem igazán van kedvünk. 
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
1262