Lasagne Livike konyhájából recept

1 adag
1256
kcal
Lasagne Livike konyhájából
Lasagne Livike konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptjeként rengetegszer elkészítettem már én is ezt a fajta lasagnet. Minden réteget ízlés szerint lehet variálni. A húsos réteget készítheted más ízesítéssel, más zöldségekkel gazdagíthatod a tésztát. Jó étvágyat!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos lasagne, paradicsomos lasagne hússal, zöldséges lasagne
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden réteget egyesével elkészítünk: A lasagne tésztát megfőzzük.
  2. A húsos réteget milánói alapként készítjük el. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon feltesszük pirítani. Ha megpirult, beletesszük a milánói alap fűszerkeveréket, gyors összekeverjük vele, és hozzáadjuk a darált húst. A paradicsomlével megöntjük, és puhára főzzük.
  3. A következő réteg a besamel mártás. Egy másik edényben hevítünk olajat. Ha felmelegedett, beletesszük a lisztet, és kicsit megpirítjuk benne. Ha megpirult, félrehúzzuk a tűzről, és nagyon óvatosan, apránként hozzákeverjük a tejet. Ha az egész benne van, ismét a tűzre tesszük, és állandó kevergetés mellett felforraljuk, sóval és borssal ízlesítjük, majd elzárjuk.
  4. A zöldséges rétegnek én a mirelit mexikói zöldségkeveréket választottam, amit forró vízben puhára főzünk.
  5. Összeállítás: Egy magas falú tepsit válasszunk. A tepsi aljába kevés olajat szétkenünk és nagyon enyhén (!!!) megszórjuk zsemlemorzsával. (Ez felszívja a felesleges olajat és a tészta sem fog leragadni.)
  6. Alsó szint a tészta. Béleljük ki a tepsit a tésztával. Erre a rétegre jöhet a hús 1/3 része, következő réteg a zöldséges keverék fele, erre a besamel mártás felét tesszük, majd ismét tészta, majd a hús második harmada jön, és a zöldségkeverék másik fele. A besamel másik fele, erre tészta, a hús harmadik harmada, végül a tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előremelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 67 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 709
elküldve: 5
receptkönyben: 104
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Livike29

Mióta szakács: 2010.10.01.
20 recept

Hozzászólások (2)

gregoreva
gregorevav, 2012-07-15 19:59

Színes, ízes, nyári, laktató, akár vendégváró, elmentve.:-))
Szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Kreatív ajándékcsomagolások
Kreatív ajándékcsomagolások
A karácsony nem olcsó mulatság! A dekorációtól a fáig, az ételektől az ajándékokig, mind-mind kíméletlenül kivesz pénztárcánkból. Az ajándékok csomagolásáról nem is beszélve.
Marcipán-szaloncukor teszt
Marcipán-szaloncukor teszt
Nincs Karácsony szaloncukor nélkül! Hagyományos vagy csokibevonatos, töltött vagy sima, mindenkinek megvan a maga választottja. Mi most marcipánosakat kóstoltunk.
Top 7 cukormentes ünnepi almás süti
Top 7 cukormentes ünnepi almás süti
Almás sütit terveztél sütni az ünnepekre? Fusd át cukormentes receptválogatásunkat, hátha találsz közöttük nekedvalót!
Ünnepi szénhidrát-csökkentési tippek
Ünnepi szénhidrát-csökkentési tippek
A decemberi ünnepek során csak eszünk és eszünk. Fehérjéből is, zsírból is, szénhidrátból is túl sokat.
1256