Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne darált húsos mártással

Lasagne darált húsos mártással
Lasagne darált húsos mártással
195 perc / előkészület: 25 perc főzés: 130 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevásárláskor megláttam a hűtőpulton a friss lasagnelapokat, s mivel már időtlen idők óta nem készítettem lasagne-t, bekerült a bevásárlókosárba. A 250 g-os kiszerelésben 6 lasagnelap volt, amelyből én 4 lapot használtam fel ehhez a recepthez.

hozzávalók / 3 adag

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bolognai lasagne
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húsos mártáshoz a sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellerszárat apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a sonkát, hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert, és kb. 5 percig dinszteljük. Majd hozzáadjuk a húst, és további 5 percig sütjük. Hozzákavarjuk a sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a borral, hagyjuk elpárologni, majd hozzáadjuk a darabos paradicsomkonzervet. Sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 2 órát főzzük.
  3. A besamelmártáshoz a vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, és állandó kavargatás mellett felfőzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, közben meg-megkavargatva 8-10 percig főzzük.
  4. Egy 22x16 cm tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. Az aljára kevés besamelmártást kenünk. Ráhelyezzünk egy lasagnelapot, megkenjük a darált húsos mártás 1/3-ával, meglocsoljuk kevés besamelmártással, és megszórjuk a mozzarella 1/3-ával. Tovább folytatjuk a rétegezést, az utolsó lasagnelapra a maradék besamelmártást simítjuk. Megszórjuk a frissen reszelt sajttal.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 183
össznézettség: 12 649
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

851
darált marhahús 125 g
darált sertéshús 125 g
feketeerdő sonka 50 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 0.5 közepes db
halványító zeller 0.5 közepes szár
sűrített paradicsom 1 ek
vörösbor 75 ml
konzerv paradicsom 300 g
napraforgó olaj 1 ek
olasz fűszerkeverék 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
finomliszt 2.5 evőkanál
tej 300 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
lasagne tészta 160 g
mozzarella 75 g
sajt 100 g