r
Nosalty Logó

Lasagne Al Forno - lassan, de biztosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne Al Forno - lassan, de biztosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Összesen 1095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Összesen 8744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    1675 micro
  • β-karotin
    4508 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10303 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    480.9 g

Zsír

  • Összesen
    426 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19671.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    633 mg
  • Kálcium
    6190 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1010 mg
  • Foszfor
    6394 mg
  • Nátrium
    5347 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.3 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    3565.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5852 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    592 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    504 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1741 micro
  • Kolin:
    1105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2286 micro
  • α-karotin
    13401 micro
  • β-karotin
    36061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    82424 micro
  • Lut-zea
    2681 micro
Összesen 8744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1185 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Elkészítés

A raguhoz

  1. A raguhoz a vöröshagymát, a répát, a zellert, a fokhagymás kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd az olívaolajon áthevítjük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk.
  3. Ekkor hozzáöntjük a tejet, a ragut felforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, sót, borsot, kb. 2 ek oregánót, 2 ek olasz fűszerkeveréket és 10 nagy friss bazsalikomlevelet (tépjük, nem vágjuk!).
  5. Összeforraljuk, majd kb. 30 percenként megkevergetve, lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. A paradicsomlevet fokozatosan hozzáöntjük ezidő alatt.
  6. A besamel mártáshoz a tejet felforraljuk.
  7. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, igen világos rántást készítünk.
  8. Folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a forralt tejet, addig keverjük, míg teljesen sima nem lesz.
  9. Sózzuk, hozzáadunk 1 tk szerecsendiót és fél tk őrölt fehérborsot.
  10. Addig főzzük, míg egy kicsit be nem sűrűsödik. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl sűrű!
  11. A tésztához sós vizet forralunk, és folyamatos forrásban tartjuk, ebben főzzük puhára a lasagne-lapokat.
  12. A tepsi aljára egy réteg tészta kerül, ezt a mártás követi, majd a reszelt sajt, s végül a ragu. A lépéseket addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy a legfölső tésztarétegre mártás kerüljön, sajttal megszórva.
  13. Alufóliával lefedve, sütjük, az alufóliát az utolsó 10 percre levesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 374
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 28258
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

Elég kiadós, laktató étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet Olaszországból kaptam, 2 dolgot változtattam meg. Az eredeti recept szerint: 0,5 kg marhahúsból és 0,5 kg sertésből készül a ragu. A tej hozzáadása után, mikor a ragu elfőtte a levét, 2 dl száraz fehérborral felöntjük újra, felforraljuk, s ezután adjuk hozzá a paradicsomot eredetileg. Én azonban a marhát nem szeretem, borunk nem volt itthon, így ezen módosításokkal készül a lasagne nálunk. Általában nagy mennyiségben szoktam főzni, de elkészítettem már kettőnknek is az arányok megváltoztatásával.

Hozzávalók

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek