Lasagne 4. recept

Lasagne 4.
Lasagne 4.
150 perc / előkészület: 90 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hozzávalók mennyisége az alapok megtartása mellett ízlés szerint változtatható. Akkor az igazi, amikor a parmezános besamel aranybarnára pirult a tetején.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű lasagne
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát pici olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a darált sertéshúst, jól lepirítjuk. Hozzátesszük a gombát, majd az összekockázott paradicsomot, felrottyantjuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a cukrot, sót, borsot, a felaprított fűszernövényeket (szárított fűszernövényekkel is isteni), majd fedő alatt készre főzzük.
  2. A vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű szószt kapjunk (besamel), sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés szerecsendiót.
  3. Az edényben elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: alulra egy sor nyers tészta, erre egy réteg hús, majd egy réteg szósz, így tovább, amíg el nem fogynak. Az utolsó réteg besamel lesz, amihez hozzákeverjük az ízlés szerinti parmezánt.
  4. Légkeveréses sütőben nagyjából 1 óra alatt elkészül.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 40 905
elküldve: 12
receptkönyvben: 491
elkészítve: 26/35
Facebookon megjelent: 1

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gittka
Gittka h, 2011-05-30 12:00

Én is meg csináltam.Nagyon finom lett, bár a bolti tésztát sós palacsintával helyettesítettem

pamelie
pamelie / pamelie v, 2011-05-15 12:00

Kedves Éva!
Akár kezdheted is, pontosan így zajlik:) Remélem, ízleni fog, mindenképp számolj be róla!

Üdv:
Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2011-05-15 09:40

Kedves pamelie!

Most olyat írok, amit szerintem nem sokan hisznek el:-))
Bár imádom az olasz konyhát, és a lasagnet is, életemben nem csináltam,:-))
Ámde, most van tésztám, és megszeretném csinálni , ezt a fantasztikus laktató csodát:-))
A legfontosabb kérdésem: a tészta, dobozos, tehát száraz lasagne tészta,igaz?
A tepsibe őt rakom, szárazon, főzetlenül alulra, és úgy folyik a rétegezés, és az összefőzés során puhul meg , fő meg a tészta, vagy ..butaságot írok??
Légyszíves mielőbb válaszolj,köszönöm, addig nem merem elkezdeni:-))))
Szép napot!
Várom a válaszodat :-))) Mert a te kreációdat szeretném mielőbb elkészíteni:-))
Éva-Anyóca

1658