Lasagne recept

Lasagne
Lasagne
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy olasz ismerősömtől tanultam. Alig vártam már, hogy elkészüljön, amikor megmutatta az elkészítését, és mondhatom nem csalódtam. Isteni finom lett. A hozzávalók árban egy kicsit borsosak, ha olasz hozzávalókat veszünk, de lehet helyettesíteni olcsóbbakkal is. Mindenkinek a pénztárcájától függ. De aki elkészíti, biztosan nem fogja megbánni!

hozzávalók / 6 adag

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lasagne, húsos lasagne, paradicsomos-húsos lasagne tészta sajttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ragut felmelegítjük (ha darálthúsból készül, akkor a darált húst elkészítjük, majd hozzákeverjük a bolognai szószt).
  2. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet (ne túl sokat, mert akkor csomós lesz), majd felöntjük tejjel. Folyamatos keverés mellett várunk, míg el kezd sűrűsödni. (Puding állagúnak kell lennie.) Ha híg lisztet, ha sűrű tejet adunk még hozzá. Ha kész ízesítjük sóval, és egy pici őrölt fahéjjal.
  3. Veszünk egy jénai tálat, és az aljára teszünk a raguból úgy 3 evőkanállal, majd a besamelből is ugyanennyit, összekeverjük.
  4. Rárakjuk a lasagne lapot (lapokat) úgy, hogy befedje a szószt. Majd megint ragu, besamel, de ennek a tetejére már reszelt parmezán is kerül.
  5. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart. Ügyelni kell viszont arra, hogy a tetejére ragus besamel kerüljön. Ezt gazdagon megszórjuk parmezánnal, majd alufóliával lefedjük, és tűpróbáig sütjük.
  6. Ezután levesszük róla az alufóliát, és úgy sütjük tovább addig, míg a teteje szép aranybarna lesz. Ha egy kicsit kihűlt, csak akkor lehet tálalni, különben szétesik. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 86
össznézettség: 48 222
elküldve: 7
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
18 recept
hirdetés

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rabbetti
rabbetti szo, 2012-03-03 21:32

Hát, bizony ez kinézetre se túl bizalomgerjesztő, úgy néz ki, mint egy gumicukor... Bocs, hogy még én is kontrázok, de az az igazság, hogy holnap akarom elkészíteni életem első lasagne-ját és a képek alapján keresgéltem szimpatikus ötleteket, amikor megláttam ezt, és arra gondoltam, hogy vajon kinek tetszhet ilyetén megjelenésben a lasagne, mert nekem ez nem csábító. Hát, amint látom, másnak sem, de ne is törődj vele, én csak kibickedtem!

erabell
Erabell / erabell v, 2012-03-04 15:43

Sajnálom,hogy nem nyerte el a tetszésed,de nekem is ez volt az első lasagne amit készítettem,és nem volt rá panasz.Egy jó páran megkóstolták már és mindenkinek ízlett. Azóta persze már egy jó párszor elkészítettem,viszont ha legközelebb megint megcsinálom,akkor kicserélem a képet,hátha az már bizalomgerjesztőbb és csábítóbb lesz!Amúgy meg Én ebben az esetben a kinézetére azt mondanám,hogy "nem a ruha teszi az embert"!Szerintem ez az ételek esetében is igaz lehet!

erabell
Erabell / erabell k, 2012-02-07 17:29

Nekem a hozzászólásokhoz csak annyi lenne a válaszom,hogy ezek szerint az olaszok sem egyformán készítik el a lasagne-t!Nekem így mutatták és Én aszerint készítettem el.Nem tehetek róla,ha valakinek nem tetszik a receptem!Erabell

Gargoyle
P. / Gargoyle h, 2012-02-13 16:18

Magukra valamit is adó olaszoknál a tészta vagy lasagne készítése szent és sérhetetlen. Az, hogy egy - mondjuk ki - igénytelenebbel találkoztál, a Te egyéni szerencsétlenséged. Igen, vannak olyanok, akik arra is lusták, hogy fakanalat fogjanak, ehelyett megveszik a kész ragut üvegben. Ilyen betegség nálunk is ismert Magyarországon, ahogyan a mellékelt példa is mutatja és követjük a hülyeséget. De nagyon jó lenne, ha ezt nem kevernénk össze azzal, hogy "ahány ház, annyi szokás".
Legközelebb, ha találkozol ezzel az olasz ismerősöddel, nyugodtan főzd meg neki ezt:
http://www.nosalty.hu/recept/klasszikus-lasagne-hazi-sugoval
Erősen gyanítom, hogy a Te receptedre válaszul küldték be...Inkább tanulj belőle.

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga h, 2012-02-13 15:55

Kedves Erabell! Azt hiszem, hogy az olaszoknál olyan lehet a lasagne, mint nálunk pl. a lecsó. Ahány ház annyi szokás :-). Hát ez azt hiszem az "üveges" ,gyors lasagne volt. Nálunk is készítenek üveges lecsót, van aki azt szereti. :-)

edeskriszti
edeskriszti / edeskriszti k, 2012-02-07 13:57

Az én párom is olasz, és egy kicsit másképp csinálja a lasagnét... friss lap, friss szósz, besamel sajtkrémmel felturbózva, a tetejére reszelt parmezán :) és ahogy fortyog a tálban, frissen, folyós szósszal... hmmm....

cafika
Cafika / cafika h, 2012-02-06 18:17

szia Erabell,
ezt a receptedet inkább "lasagne magyar módra" kellett volna keresztelned. Képzeld, én még nem találkoztam olasszal, aki a lasagne-hez üveges bolognait :-) használt volna, pedig itt élek köztünk, már elég rég. Személy szerint én is osztom Olga véleményét, friss alapanyagokból sokkal de sokkal finomabb az étel, nem is beszélve arról, hogy egészségesebb. A bolognait ha készítem, akkor eleve több adagot készítek, így a maradékot adagonként lefagyasztom, és ha kell, akkor kéznél van, és nem telik vele több idöbe az elkészítése, mint az üvegessel. Egyszer szánj rá idöt, készíts friss ragut, meglátod, hogy sokkal finomabb. A zacskós, üveges félkész/kész dolgokból szerintem jobb, ha minél kevesebbet fogyasztunk, mert tele vannak mü dolgokkal.
Ha már ebben a rohanó világban alig jut idönk sportolásra, sétára, legalább az étkeinket készítsük friss alapanyagokból, és még jobban odafigyelve, ha gyermek is van a családban!!
Remélem töltesz fel olyan receptet is, amiben nem lesz félkész termék, én nagyon örülnék ilyen receptnek!!
további jó fözöcskézést,
üdv. Évi

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga h, 2012-02-06 16:46

Olaszországban élő rokontól nekem is van lasagne receptem. Hmmm...én nem üveges bolognai ragut használok, és nem is kész tésztát. Magam készítem a tésztát és a ragut is. Félkész hozzávalókból biztos gyorsabb, de mindent friss alapanyagból készítve sokkal finomabb. :-)

403