Lapcsánka -Tócsni 8. recept

1 adag
326
kcal
Lapcsánka -Tócsni 8.
Lapcsánka -Tócsni 8.
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle hasonló lapcsánka, ill. tócsni szerepel már a receptek között, bizonyára mindegyik nagyon finom. Mi leginkább így szeretjük, ropogósan, ahogy a krumpliszálkák kilógva jól megsülnek. Az anyukám a háború alatt gyakran sütötte hús helyett. Kislányként én bármilyen húsnál jobban szerettem. Az unokáim, sőt már a nagyobb dédunokáim is szívesen eszik, persze ha tudom, hogy ők jönnek, óvatosabban használom a fűszereket. Melegen a legjobb, ha magában esszük, kézzel enni is lehet.  

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Vegáknak is, főzelékek mellé vagy bármilyen salátával, savanyúsággal, de csak pár szelet paradicsommal is jó.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

majorannás lapcsánka, tócsni, krumplilepény, cicege, krumplifasirt, krumplilángos, lapcsánka majorannával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogy hosszú, szálkás legyen. (Nagyobb adagnál érdemes a robotgép reszelőbetétjét használni.)
  2. Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát, lisztet, apróra vágott petrezselyemzöldet, majorannát. Sót, borsot ízlés szerint.
  3. Olyan masszát kapunk, amiben a krumpli dominál, nem palacsinta vagy nokedli tésztát.
  4. Forró olajban, evőkanállal szaggatva, kerek lapokká lapítva, mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük. 

statisztika

beküldve:
nézettség: 107 174
elküldve: 14
receptkönyben: 846
elkészítve: 28/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsó

Mióta szakács: 2010.01.28.
20 recept

Hozzászólások (11)

Gerzsó
Gerzsószo, 2010-08-14 18:32

Kedves magdianyus! Attól függ, mekkora serpenyőben sütöd. Ez az adag egy kisebb edényben sült, amiben egyszerre csak 3 db lapcsánka fért el. Nem kell az olajnak ellepnie a masszát!. De a gyakorlatban majd meglátod neked mennyit vesz fel. Remélem izleni fog. Szeretettel: Zsóka néni.

magdianyus
magdianyusp, 2010-08-27 17:28

Kedves Zsóka néni! Köszönöm a segítségét,remekül sikerült.Valóban sütés közben derül ki mennyi olaj kell hozzá.Magdianyus.

fiedler1n
fiedler1nk, 2010-06-08 21:02

Finom! Felénk csak só bors és fokhagyma az ízesítő, de izgat ez a majorannás változat!
Kiskoromban almával szerettem enni.

Lidi
Lidics, 2010-03-11 22:27

A családunk imádja!
Hogy miért kapta a nevét azt nem tudom,de erre felénk"verebeknek"hívják!
Lehet hogy azért,mert gyorsan készen van?
Na mindegy,a lényeg.................hogy nagyon finom!

Legfrissebb cikkek

Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
A karácsony kötelező kellékei közé tartoznak azok a dalok, amiktől az ember már sírva rohan ki a világból. Ezzel reklámmal azonban kivételt tehetünk.
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
Karácsonykor a hazai ünnepi asztalok 79%-án szerepel halétel, melyet 63%-ban kizárólag nők készítenek el…
326