Lapcsánka -Tócsni 8. recept

Lapcsánka -Tócsni 8.
Lapcsánka -Tócsni 8.
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle hasonló lapcsánka, ill. tócsni szerepel már a receptek között, bizonyára mindegyik nagyon finom. Mi leginkább így szeretjük, ropogósan, ahogy a krumpliszálkák kilógva jól megsülnek. Az anyukám a háború alatt gyakran sütötte hús helyett. Kislányként én bármilyen húsnál jobban szerettem. Az unokáim, sőt már a nagyobb dédunokáim is szívesen eszik, persze ha tudom, hogy ők jönnek, óvatosabban használom a fűszereket. Melegen a legjobb, ha magában esszük, kézzel enni is lehet.  

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Vegáknak is, főzelékek mellé vagy bármilyen salátával, savanyúsággal, de csak pár szelet paradicsommal is jó.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

majorannás lapcsánka, tócsni, krumplilepény, cicege, krumplifasirt, krumplilángos, lapcsánka majorannával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogy hosszú, szálkás legyen. (Nagyobb adagnál érdemes a robotgép reszelőbetétjét használni.)
  2. Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát, lisztet, apróra vágott petrezselyemzöldet, majorannát. Sót, borsot ízlés szerint.
  3. Olyan masszát kapunk, amiben a krumpli dominál, nem palacsinta vagy nokedli tésztát.
  4. Forró olajban, evőkanállal szaggatva, kerek lapokká lapítva, mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük. 

statisztika

beküldve:
nézettség: 100 022
elküldve: 14
receptkönyben: 814
elkészítve: 20/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsó

Mióta szakács: 2010.01.28.
20 recept

Hozzászólások (11)

Gerzsó
Gerzsószo, 2010-08-14 19:32

Kedves magdianyus! Attól függ, mekkora serpenyőben sütöd. Ez az adag egy kisebb edényben sült, amiben egyszerre csak 3 db lapcsánka fért el. Nem kell az olajnak ellepnie a masszát!. De a gyakorlatban majd meglátod neked mennyit vesz fel. Remélem izleni fog. Szeretettel: Zsóka néni.

magdianyus
magdianyusp, 2010-08-27 18:28

Kedves Zsóka néni! Köszönöm a segítségét,remekül sikerült.Valóban sütés közben derül ki mennyi olaj kell hozzá.Magdianyus.

fiedler1n
fiedler1nk, 2010-06-08 22:02

Finom! Felénk csak só bors és fokhagyma az ízesítő, de izgat ez a majorannás változat!
Kiskoromban almával szerettem enni.

Lidi
Lidics, 2010-03-11 23:27

A családunk imádja!
Hogy miért kapta a nevét azt nem tudom,de erre felénk"verebeknek"hívják!
Lehet hogy azért,mert gyorsan készen van?
Na mindegy,a lényeg.................hogy nagyon finom!

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
393