r
Nosalty Logó

Langyos beluga lencsesaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Langyos beluga lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lencse elkészítése

A salátaöntet

Összesen 501 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lencse elkészítése

A salátaöntet

Összesen 1004 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lencse elkészítése

A salátaöntet

Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    388 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3579 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 501 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    776 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 1004 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A lencse elkészítése

A salátaöntet

Elkészítés

A lencse elkészítése

  1. A lencsét megmossuk és leszűrjük.
  2. Olívaolajon pörcösre pirítjuk az apró szalonnakockákat, majd hozzáadjuk a hagyma, a répa és a zellerdarabokat, és megpirítjuk.
  3. Épp csak belekeverjük a reszelt fokhagymát, és már adjuk is hozzá a lencsét, amit felöntünk annyi vízzel, ami épp ellepi.
  4. Beletesszük a citrom héját, a babérlevelet és a kakukkfüvet, valamint egy kicsi sót. Kb. 35-40 perc alatt közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Ha szükséges, menet közben öntünk még egy kis vizet hozzá.

A salátaöntet

  1. Közben elkészítjük az öntetet: az olajat, ecetet, mustárt, borsot és esetleg egy pici sót egy befőttes üvegben (fedő rajta) alaposan összerázzuk.
  2. Apróra vágjuk a petrezselymet.
  3. Az elkészült lencséből kihalásszuk a babérleveleket és a citromhéjat, és belekeverjük az öntetet. Langyosan tálaljuk. A tetejét az apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst kínálunk mellé.
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 17509
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a lencsék minden változatát, de az összes közül a feketelencse a kedvencem. Nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert nem fő szét, így szebb marad az étel tálaláskor.

Hozzávalók

A lencse elkészítése

A salátaöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek