Lángospizza recept

Lángospizza
Lángospizza
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez természetesen csakis egy pasi agyából pattanhatott ki, az elején hihetetlenül, de reménykedve álltam hozzá, de a végén csak jó sült ki belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A szószhoz

receptjellemzők

konyha: fúziós
nehézség: közepes
kategória: lángos
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olaszos pizza lángostésztából, lángos olaszos feltéttel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A dagasztótálba öntjük a lisztet, a sót, az élesztőt, az olajat és a langyos vizet, majd jól összedolgozzuk. Meleg helyen fél óráig állni hagyjuk.
  3. Megmossuk a zöldségeket. Az újhagymát, a fokhagymát, a paradicsomot, és a kolbászt karikákra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát felszeleteljük.
  4. A hagymákat és a húsokat kevés olajon kicsit megfuttatjuk.
  5. A tejfölt, a sajtot és a tojást jó alaposan összekeverjük egy tálban. Közepes sűrűségű legyen, hogy könnyedén megkenhessük vele a tésztát.
  6. Kikenjük a tepsit a margarinnal, beleöntjük, és egyenletesen eloszlatjuk benne a lángostésztát.
  7. Az olajban megfuttatott hagymákat és húsokat is rávisszük a tésztára. Rákenjük a szószt. A paradicsomszeleteket ízlésesen elhelyezzük a legtetején.
  8. Sütőben sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 367
elküldve: 2
receptkönyvben: 362
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
64 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csilil
Csilil sze, 2014-01-15 18:59

Nekem a tésztája egy kicsit vastag lett, de valóban nagyon finom volt még másnap is.

ulexyt78
ulexyt78 v, 2013-12-15 16:50

Belső kényszer vezérelt, hogy kipróbáljam a receptet, bár én teljesen más feltétet készítettem rá, mert nem szeretem a tejfölt (tudom, nem is vagyok ember…), de maga a tészta isteni finom lett, másnap is tökéletes egy melegítés után…most megyek, és újra begyúrom!

xyplop
Örs és Gyöngyi / xyplop cs, 2012-02-23 15:14

Szia!

Köszi, hogy megosztottad velünk. Most készítettem el, szerintem nagy kedvenc lesz. Annyit módosítottam rajta, hogy újhagyma helyett lila hagymát, császárszalonna helyett bacont, és kolbász helyett szalámit tettem rá, a szószba pedig kevertem még fokhagymát is.
Köszi még egyszer a receptet!

Gyöngyi

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács v, 2011-10-02 14:34

Hogy érted, hogy vagy a lángost vagy a pizzát? Ennek pont az a lényege, hogy a 2 kaját összeolvasztottuk. De nagyon örülünk, hogy tetszik :)

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács p, 2011-09-02 14:07

Nagyon örülök, hogy tetszett! A fokhagymaöntetet így kell készíteni: 1 marék fokhagymához max fél dl víz jár és max 1 teáskanál só, ezt mind összedarálni, és kész. (az én barátom sokat piacozott régen)

aprotalp
aprotalp szo, 2011-09-10 10:10

Nagyon köszönöm. Hihetetlen, de annyira tetszik a családnak, hogy heti szinten készítem vagy a lángost, vagy a pizza-t.

aprotalp
aprotalp p, 2011-09-02 08:43

Nem szoktam hozzászólást írni, de most muszáj. Sok lángos tészta receptet kipróbáltam, de ez az egyszerűségével, (a kenyérgép fantasztikus ötlet) kezdőknek is jól használható. A páromat a régi békebeli lángosra emlékeztette amikor még tészta is volt a lángosban nem csak kemény középrész tésztaszalaggal körülvéve. Nagyon finom lett, elkészítettem pizza-nak és lángosnak is. Ha tudnál segíteni, nagyon örülnék az igazi fokhagyma öntet (lé) receptjének, ugyanis imádjuk a lángoson.
Köszönöm a receptet!

1723