Lángos házilag Moncsi konyhájából recept

Lángos házilag Moncsi konyhájából
Lángos házilag Moncsi konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kefires lángos, házi lángos, élesztős lángos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérjük a 40 dkg lisztet, majd beleöntjük egy mélyebb keverőtálba. Hozzáadjuk a tojást, a kefirt és a sót.
  2. A hideg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes egyveleghez.
  3. Robotgéppel addig keverjük, míg össze nem áll a tészta. Ha túl keménynek látjuk a tésztát, annyi evőkanál tejfölt vagy kefirt adunk hozzá, míg gyengébb nem lesz.
  4. Miután kikevertük a tésztát, két órára letakarva hűtőbe tesszük.
  5. Nyújtódeszkára szórunk egy kis lisztet, és rárakjuk a tésztát. Miközben olajos kézzel maroknyi gombócokra szedjük a tésztát, felmelegítjük az olajat egy edényben. Érdemes annyi gombócra szedni, ahány lángost szeretnénk sütni.
  6. Olajos kézzel húzogató mozdulatokkal olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát a levegőben, amilyenre csak lehet, majd belerakjuk a meleg olajba, és mindkét oldalát megsütjük.
  7. Miután kisültek, ízlés szerint fokhagymával, sóval, tejföllel és sajttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 28 646
elküldve: 10
receptkönyvben: 214
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Varga Mónika

Mióta szakács: 2014.01.04.
6 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vargamoncsi
Varga Mónika / vargamoncsi p, 2015-10-09 16:33

Kedves Gabiti23!
Ennek nagyon örülök, általában az enyém is megszokott kelni a hűtőben, ha nem akkor kiveszem és a szokásos módon kelesztem.

roxana16
roxana16 sze, 2015-10-07 17:58

szia nekem az lenne a kérdésem hogy a normál vagy a kelesztö szál/spirálosal dolgozod össze?

vargamoncsi
Varga Mónika / vargamoncsi p, 2015-08-07 09:41

Ha nem teszed hűtőbe természetesen akkor is megkel :) Van amikor én sem teszem be. De a receptem ezt írja, így szót fogadok neki. Ha nem mered betenni ne tedd, mert ha nem jó a tészta állaga akkor a hűtőben sajnos nem kel meg.

Bellush
Bellush p, 2015-06-19 11:03

Én most gyúrtam össze, de valamiért nem merem hűtőbe tenni. Miért a hűtőbe? Ott hogyan kel meg? Ha melegben kelesztem, nem lesz jó? :(

899