Langalló fokhagymás tejföllel és sajttal recept

Langalló fokhagymás tejföllel és sajttal
Langalló fokhagymás tejföllel és sajttal
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél a langalló receptnél a tészta hozzávalói szinte teljesen megegyeznek a pizzatészta hozzávalóival (legalábbis ahogyan én szoktam készíteni), de a burgonya hozzáadásával még puhább és talán laktatóbb ételt tálalhatunk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Ha két tepsiben sütjük vékonyabb lesz a tésztája, és jobban átsül. Ebben az esetben hőlégkeverésen süssük, és félidőben cseréljük meg a két tepsit a sütőben!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töki pompos, langalló, kenyérlángos, sonkás-kolbászos langalló tejfölösen
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy kis edényben 1,5 dl vízben fél teáskanálnyi sóval 20 percig főzzük. A vízből már szinte alig marad valamennyi a krumplin, viszont az összes íz így a krumpliban marad.

  2. Krumplitörővel összetörjük a főtt burgonyát azzal a kevés vízzel, amennyi maradt rajta a főzéskor. Hagyjuk hűlni.

  3. A 2,5 dl langyos vízbe beletesszük az 1 tk cukrot, és a fél csomag élesztőt. Megszórjuk egy kanálnyi liszttel. Ha az élesztő felfutott, összegyúrjuk a liszttel, burgonyával, pizza fűszerkeverékkel és az 1 tk sóval. Kevés langyos vizet készítsünk oda, hátha nem elég lágy a tészta.

  4. Meleg helyen kelesztjük, amíg előkészítjük a feltéthez valókat.

  5. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát és egy csipetnyi sót adunk a tejfölhöz.

  6. A lilahagymát félkarikákra vágjuk, kicsit megsózzuk, megcukrozzuk.

  7. A kolbászt karikára, a sonkát kis csíkokra vágjuk.

  8. A füstölt szalonnát kockákra vágva kisütjük, a zsírjával kikenjük a két tepsit, amiben a langallót sütni fogjuk.

  9. A sajtot lereszeljük.

  10. A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindkettőt olajos kézzel kinyújtjuk, a tepsikbe rakjuk, néhány percig a tepsiben is kelni hagyjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 5-6 percig elősütjük.

  11. Megkenjük fokhagymás tejföllel, rárakjuk a sonkát, kolbászt, a sült szalonnakockákat és a hagymát, majd tovább sütjük még kb. 15 percig.

  12. Rárakjuk a reszelt sajtot és pár percig még sütjük.

  13. Forrón tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23X32 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 143
össznézettség: 98 289
elküldve: 35
receptkönyvben: 585
elkészítve: 43/61
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept
hirdetés

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzsi35
Zsuzsi35 szo, 2014-03-08 14:12

Kedves Kata!
Tetszik a recepted... :) Ki fogom próbálni :) Azt szeretném kérdezni,hogy jól értelmeztem?Csak fél csomag élesztő kell?Mert nálunk csak kimérőset lehet kapni... :)

bjk
Bjkata / bjk szo, 2014-03-08 16:37

Kedves Zsuzsi!
Csak fél csomag élesztő kell hozzá. A kimérős is teljesen jó élesztő szokott lenni.
További szép napot!
Kata

marta580403
marta580403 sze, 2012-10-31 12:45

Nagyon jónak hangzik a recept, most fogom kipróbálni. Remélem sikere lesz.
Köszi: Márta

marta580403
marta580403 cs, 2012-11-01 06:26

Kedves Kata !
Nagy sikere volt, valóban hamar elfogyott. Nem tudom mi az eredeti recept, de lehet további dolgokkal ízesíteni kombinálni, itt gondolok juhtúró, paprika, paradicsom, stb., fantázia kérdése. Nagyon finom, laktató. Csak ajánlani tudom.
Köszönettel: Márta

bjk
Bjkata / bjk sze, 2012-10-31 14:10

Kedves Márta!
Remélem, hogy olyan pillanatok alatt el fog fogyni, mint ahogy nálunk szokott! :)
Kata

bjk
Bjkata / bjk h, 2012-10-29 14:13

Kedves Anci!
Nagyon szívesen! Most ugyan lehet, hogy egy darabig várni kell a jó időre! :(
Bárcsak nekem is lenne kemencém!
Üdv: Kata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci h, 2012-10-29 15:57

Kedves Kata !
Nem baj, kivárjuk a jóidőt.Szívből kívánom, hogy neked is legyen kemencéd !
Ha kertes házban laksz, nincs akadálya. Egy részét mi készítettük el a férjemmel.
Az internetről szereztük be az információkat. Szuperul működik ! Üdv: Anci

bjk
Bjkata / bjk h, 2012-10-29 16:10

Kedves Anci!
Hozzá is látok nézelődni az interneten, hátha jövő nyáron mi is megpróbálkozunk a kemence készítéssel.
További szép napot!
Kata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci h, 2012-10-29 16:42

Kedves Kata !
Addig is ha tanácsolhatom, gyűjtsed az összetörni való üvegeket! Sok kell !
Minden ismerősünk szétnézett a padlásán, zsákszámra kaptuk a használaton kívüli üvegeket,
a végén még mi is tudtunk adni másnak belőle. Sok sikert kívánok, szorítok neked ! Üdv: Anci

1017