Lakodalmi húsleves recept

Lakodalmi húsleves
Lakodalmi húsleves
275 perc / előkészület: 15 perc főzés: 260 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagyi lakodalmi húslevese!

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

húsleves, húsleves gazdagon, zöldséges húsleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 liter vízhez hozzáadjuk a húst és a delikátot, a sót és a feketeborsot, és felforraljuk.
  2. Alacsony tűzön tovább főzzük, hogy a leves teteje gyöngyözzön, és hozzáadjuk a zöldségeket, félig levedve 4 órán át főzzük.
  3. Mikor készen van, kiszedjük a zöldséget és a húst egy külön tálra.
  4. A levest átszűrjük.
  5. A tésztat sós vízben megfőzzük.
  6. Petrezselyemmel díszítjük.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 499
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sünike

Mióta szakács: 2012.03.01.
32 recept
hirdetés

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zana szakács
zana szakács v, 2016-05-29 09:46

Hát, tudod mit!!! Főzzél ilyet a saját lakodalmadra, és ne is legyen más utána. Viccelsz??? A nagyit járatod le ezzel a receptel.

Wasabirozi
Wasabirozi k, 2012-04-24 18:17

Ismét egy öntelt, gőgős, fehér tollú, nagytestű, hosszú nyakú, alulképzett háziszárnyas!!!

Sünike 18
Sünike / Sünike 18 k, 2012-04-24 14:03

Mi lenne ha először elkészitenéd és akkor irnál hozzá szólást, ha tényleg nem jó??????

zafirov
zafirov k, 2012-04-24 18:22

Baromi kár lenne azért a szerencsétlen 1 kg csontért, a víz meg ugye baromi drága, főleg ha 10 liter :-(( Ez az őrült mennyiségű csont a kutyámnak kb egy etetéséhez elég. Akkor hol marad a 12 ember?? Ennyire jót én képtelen lennék az asztalunkra tenni, hacsak nem akarnám, hogy mindenki ezer felé fusson a röhögéstől és a szánakozástól

zafirov
zafirov k, 2012-04-24 10:38

Sünike!
Ettél te már egyáltalán lakodalmi húslevest, mert ha igen akkor ezzel a recepttel nagyon vakvágányra futottál. 10 l vízhez 1 kg.hús?? Nem mondom, a bőség zavarával küzdök :-((

Hoborc
Hoborc sze, 2012-04-25 10:52

Tudod az a baj, hogy attól, hogy lakodalmi húsleves nevet adtad neki, meg a Nagyit is megemlíted, sokkal többet vár az ember a recepttől, amikor megnézi.
Felesleges elkészíteni, mivel már az összetevőkből és a mennyiségekből látszik, hogy ez nem az, aminek nevezted.
Persze lehet, Te így szereted, de a név és a story félrevezető, ezért kaptad többektől a kritikát.

Hoborc
Hoborc h, 2012-04-23 20:23

10 liter vízhez hozzáadjuk a húst és a delikátot.....
A tésztát sós vízben megfőzzük......A Nagyik a levesből kifőtt lében főzik meg a tésztát pl.
Ne haragudj, de ez valami menza leves lehet, ezt szégyen így nevezni.

Wasabirozi
Wasabirozi h, 2012-04-23 17:08

Sünike.
1kg. karajcsont 12 főre???
Hát én nem szeretnék lakodalmi vendég lenni nálatok, úgy, hogy ne is hívjatok!!!

111