Lajcsi szelet recept

1 adag
752
kcal
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztájával elég nehéz bánni, de megéri a fáradtságot, mert nagyon finom sütemény.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

puncs-és vaníliakrémes szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk. (Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle.
  2. A pucs pudingot és a vaníllia pudingot a fél-fél liter tejjel külön megfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, két részre osztjuk és a pudingokhoz keverjük. Megtöltjük a lapokat a kérmekkel.
  3. A tetejére tortabevonó csokit olvasztunk gőz felett, étolajjal elkeverjük, és megkenjük vele a tészta tetejét.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 28x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 114 862
elküldve: 36
receptkönyben: 1 356
elkészítve: 42/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Böbe

Mióta szakács: 2010.03.14.
18 recept

Hozzászólások (48)

annacska87
annacska87sze, 2014-03-05 00:51

Nagyon finom, bár a lapokat nehezen tudtam kinyújtani, de megérte a szenvedést :) Köszönöm

Böbe2010
Böbe2010v, 2014-03-09 10:46

Szia Anna! Igen egy kicsit macerás a tészta, de örülök hogy tetszett a végeredmény. Szép napot!

bunkocska
bunkocskav, 2012-03-11 17:33

Nagyon finom! Tegnapelőtt este megcsináltam, állt egy éjszakát a hűtőben, tegnap el is fogyott mind :) Nem volt itthon csoki, úgyhogy én a tetejére kakaós mázat csináltam: 8 ek porcukor, 4 ek kakaópor, 4 ek olaj és 6 ek forró vízből. Köszönöm a receptet!

durgoanna
durgoannacs, 2012-02-16 20:56

Ma megsütöttem a lajcsi szeletet isteni finom lett, már alig várom, hogy puhuljon a tészta, hogy ehessünk belőle.

mbm
mbmszo, 2012-02-11 19:12

Én már nagyon sokszor megcsináltam, a családom egyik kedvence. Az én receptesemben a neve:
Mézes Jancsi.

nettunderke
nettunderkeszo, 2012-01-28 18:51

Ez lesz a kovetkezo uj kiserletem; ha kigyogyulok a nathabol. Nagyon jol nez ki.

durgoanna
durgoannacs, 2012-01-26 07:20

Hétvégén megsütöm, biztosan sikert aratok a családom és a szomszédom örömére.

Messzi mama
Messzi mamaszo, 2012-01-07 17:29

Megsütöttem és nagyon finom lett! Én a pudinghoz kevertem a kétfelé osztott ráma margarint, így nem lett csomós a krém, mivel a meleg pudingban gyorsan felolvadt!

szneki
sznekik, 2011-08-30 11:37

Szia Manna!
nekem is így volt ez,ami elsőre zavart,aztán rájöttem így is úgy is fini!Ezért nem is írtam bele a hozzászólásomba.Zederta fentebbi hozzászólásában vannak fortélyok,hogy hogyan ne legyen csomós a pudingos krém,de én nem alkalmaztam.Ami az alap problémánk lehet, hogy túl sok a 2cs. puding,vagy kevés a megadott tej mennyisége,nem tudhatjuk,vagy mi vagyunk a bénák:)
Hátha megírja a recept tulajdonosa:)
üdv.:Zsuzsi

durgoanna
durgoannacs, 2012-01-26 07:22

Csak tapasztalatból tudom, hogy míg hűl a puding kevergetni kell és nem lesz csomós.

manna113
manna113sze, 2011-08-31 18:01

Kedves Zsuzsi!
Köszi válaszodat!! Lehet a puding mennyiségével van a gond. Mikor a hsz-t írtam, még hűltek a pudingok. Csak másfélből készítettem, spórolni kell a puncsossal, itt azt nem kapni. Így jobbak lettek a krémek, bár pár gombóc így is maradt benne, azért elfogyott. :)
Üdvözlettel: Ildikó

manna113
manna113szo, 2011-08-27 17:30

Sziasztok!
Ma negyedszer készítem lányom kedvencét, ezzel várom haza nyaralásból. Egy gondom van, a pudingok főzés után összecsomósodnak, kis gombócok lesznek benne. Hűlés közben folyamatosan kellene kevergetnem talán...vagy mit rontok el? Kérem aki ügyesebb válaszoljon. :)
Előre is köszi: Ildikó

durgoanna
durgoannacs, 2012-01-26 07:24

Szia Ildikó! Míg hűl a puding kavargatni kell, így nem lesz csomós. Tapasztalatból tudom.

manna113
manna113cs, 2012-01-26 09:52

Szia Anna!
Igazad van. :) 2 hete ujra megsütöttem. Lanyom kavargatta a pudingokat mig en elmosogattam es a margarint kevertem ki.....es egy kis gomboc sem volt benne. :) Ezutan mindig befogom a lanyzot....elvegre az ö kedvenc sütije. :))
Üdvözlettel: Ildiko

szneki
sznekiszo, 2011-08-06 21:49

Elkészült a süti,nagyon nagyon finom,megéri "kínlódni" vele:-)üdv.zsuzsi

szneki
sznekip, 2011-08-05 18:31

Én is félve kezdtem neki ennek a sütinek-pedig imádom,de még sosem sütöttem, a tészta valóban ragadós,szakadós,de sok liszttel lehet ezen segíteni,valamint én a sütőpapírt rátettem a tepsi hátuljára és azon nyújtottam ki,miután a nyújtódeszkás megoldás nem sikerült,elszakadt stb.így erre esély sem volt,most hűlnek a lapok,a krémet még ezután fogom elkészíteni, egy szolid esküvőre készítem:)
A lapok nem lettek túl "szabályosak" de majd körbevágom őket:)
Üdv.:zsuzsi

honey57
honey57sze, 2011-03-30 13:28

 
Sziasztok! Próbálják a tésztát folpack fólia között kinyújtani. Utána csak le kell húzni a tészta tetejéről. Én a ragadós tésztákat, marcipánz is így nyújtom ki.

Manolya
Manolyaszo, 2011-03-05 23:55

Köszi, bocs a hülye kérdésért:) Jól sikerült, pedig izgultam a tészta lapok miatt mert elég kemények voltak, de utána megpuhult szerencsére! Viszont a csokit a tetejére sima ét csokiból kentem rá, finomabb azzal a krémmel amit te írsz a receptedben? És az a krém szilárd lesz vagy inkább folyós?

Manolya
Manolyap, 2011-03-04 17:48

Lehet hülye kérdés, de épp most készíteném el, és a kérdésem az volna hogy a tészta hozzávalóit amit fenn írsz az egy lapra vonatkozik vagy mind a 3hoz? Tehát lisztezzem szedjem 3 felé és kész vagy ezt 3szor ismételjem meg?! Bocsi, de nekem ez nem egyértelmű:S

zederta
zedertaszo, 2011-03-05 11:08

kedves Manolya!
igen-igen. a fenti mennyiségből három lapot kell sütni. tehát vágd szét három felé, kicsit gyúrd át, és lisztezett deszkán sodord nagyon vékonyra.
jó sútés-főzést!
üdv,
toma

Icka
Ickah, 2011-02-21 11:39

Kedves Böbe!
A hétvégén megsütöttem vaníliás és epres krémmel. Finom lett. Köszönöm a receptet.
Üdv. Icka

manna113
manna113cs, 2010-12-30 19:09

Mär regebben elmentettem a receptet, karäcsonyra meg is sütöttem...eletemben elöször. Csakis a länyom miatt, mert ez az egyik kedvence :) Feltem a lapok sütesetöl, egyszer probälkoztam mezes kremessel, de a kukäban landolt a teszta. Megfogadtam csikipi tanäcsät, igy a harmadik lapot is könnyü volt kinyujtani. Itt nincs puncs puding, eperrel keszitettem...ezzel is finom lett. Häläsan köszönöm a receptet !!!

crazygirl26
crazygirl26k, 2010-12-28 20:23

zederta
Köszönöm a válaszod....Megfogadom a tanácsod.Valóban nem készül szépségversenyre,de a szakács önérzetét sérti,ha csomós a krém..:)BUÉK!!

crazygirl26
crazygirl26k, 2010-12-28 16:49

Nagyon szeretem ezt a sütit,de egyszerűen nem sikerül elkészíteni...nagyon vékony lesz a tészta és egyszerűen ezek a főzött krémek sosem sikerülnek.Mindig darabos lesz a krém...nagyon hagyom kihűlni a pudingot?Vagy mit csinálok rosszul?Ha esetleg valaki venné a fáradságot és pontról pontra leírná a főzős krémek elkészítésének rejtelmét,azt meghálálnám...:(Szomorú vagyok,mert nem ez az első próbálkozás a lajcsi szelettel...és ez nem a recept hibája,hanem az enyém:(

zerka
zerkaszo, 2012-11-24 20:59

Nem tudom azóta sikerül-e már a krémed? Az én gyakorlatom, hogy mindig ugyanannyi tejjel készítem a krémet, mintha pudingot főznék, csak egyáltalán nem kavarom meg,amíg ki nem hűl teljesen. Igaz, így bebőrözik, de ha lapok közé töltöm simán belekavarom a bőrt is a géppel, senki észre nem veszi. Ha pedig csak a süti tetejére rakom a krémet, akkor vékonyan le húzom a bőrt a krémről és úgy dolgozok vele tovább. Próbáld ki ! Sok sikert!

horianita
horianitav, 2012-01-08 14:15

Szia! A főzött krémben segitenék.Én az összes pudingport egy duntszos üvegben összerázom egy kevés tejjel,és mikor felforrt a tej,akkor buritom bele ezt a keveréket.Onnantól fogva folyamatosan keverem,megállás nélkül,mert hirtelen sürüsödik.Ha levettem a tüzröl,rakok bele margarint is.Remélem igy sikerül.Minden jót! Anita

zederta
zedertak, 2010-12-28 20:13

kedves CrazyGirl!
nem olyan egyszerű a főzött krémeket készíteni. ráadásul általában a receptekben kevesebb tejet írnak, mint amennyi egy csomag pudingpor elkészítéséhez szükséges lenne.
az én trükkjeim:
- hűtés közben időnként, kb. negyed óránként megkeverem
- amikor leveszem a tűzről, kb. 5 dkg Rama-t keverek bele még melegen (természetesen a teljes mennyiségből ezt levonom)
- de ami a legfontosabb: mindig legnagyobb fordulattal keverem össze a kétféle krémet, így biztosítva a tökéletes elegyet.
de különben is! általában nem szépségversenyre készülnek a sütik ;-)
BUÉK!
üdv,
toma

Böbe2010
Böbe2010k, 2010-11-30 08:38

Szia anyamaci! Nem fogod megbánni, ha megsütöd, biztos vagyok benne. Sok sikert a sütéshez!

anyamaci 22
anyamaci 22h, 2010-11-29 18:41

Jaj,köszi ezt a mutatós és biztosan nagyon fincsi receptet,hétvégén megsütöm a lányom Mikulás bulijára.

hibeka
hibekah, 2010-11-22 19:21

Sziasztok!
A hétvégére megsütöttem ezt a sütit.Nagyon finom lett!!Azt hiszem ezentúl gyakran fogom készíteni!!A tészta valóban ragadós volt egy kicsit,de egy kicsit ha hagyjuk hűlni,akkor sokkal könnyebb vele dolgozni.

Böbe2010
Böbe2010szo, 2010-10-09 15:57

Szia csikipi! Köszönöm hogy válaszoltál szilva17-nek, jó ötlet így tartani a tésztát, a végére eléggé megkeményedik így fogom legközelebb csinálni. Köszönöm üdv Böbe

Böbe2010
Böbe2010szo, 2010-10-09 15:47

Kedves zederta! Jó ötlet rummal locsolni a tésztát én is néha, teszek bele csak én a puncspudingba keverem. Nálunk is hamar elfogy pedig elég kiadós süti.Örülök hogy írtál. Üdv Böbe

csikipi
csikipih, 2010-10-04 16:31

Könnyebb lesz bánni a tésztával, ha a gőz fölött lefedve hagyjuk a masszát, amíg nyújtjuk a másik lapot. A deszkát jól meg kell lisztezni hogy ne radjon.Igen a szódabikarbonát-ot is bele kell tenni a gőzöléskor.

szilva17
szilva17h, 2010-10-04 15:33

a szódabikarbónát is bele kell tenni a gőzőléskor ? nem a liszttel együtt ?
köszi a választ előre is

zederta
zedertah, 2010-10-04 12:26

kedves Böbe!
nálunk már megférfiasodott ez a süti - Lajosnak hívjuk ;-) ezzel együtt a lapokat rummal szoktam megkenni, hogy ezzel is erősítsem ezt a tényt.
egyébként a hétvégén sütöttem egy adaggal, s mondhatni pillanatokon belül eltűnt az utolsó morzsáig.
több, mint finom!
üdv,
toma

Böbe2010
Böbe2010sze, 2010-07-21 21:01

Szia mákocska1! Örülök, hogy sikerült és ízlett.Jó ötlet málnás puding, én is ki fogom próbálni! Én nem szoktam több lisztet tenni bele, mikor nyújtom bőven, lisztezem. További sok sikert! Üdv Böbe

mákocska1
mákocska1sze, 2010-07-21 10:58

Megsütöttem a kislányom szülinapjára. Nagyon mutatós és finom süti, mindenkinek ízlett. Kicsit változtattam rajta, mert málnás pudinggal készítettem és mivel tényleg ragadós a tészta, jóval több mint 400g liszt került bele.:)

Lardee32
Lardee32sze, 2010-04-21 15:45

Az egyik kedvenc sütim. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy kóstolja meg..

Böbe2010
Böbe2010k, 2010-04-20 12:03

Üdvözlöm én is kedves davila. Igen egy pár óra elegendő,ha nem sütjük túl. Hamar sül kicsit nehéz vele bánni, de kellő lisztezéssel könnyebb lesz sok sikert szép napot kívánok Böbe

davila
davilah, 2010-04-19 21:46

Üdvözlöm!
Kíváncsi volnék, h. ez a süti is igényel egy fél napos pihentetést fogyasztás előtt, mint a mézes tészták többsége?

Legfrissebb cikkek

Csiperkegombával az egészségért
Csiperkegombával az egészségért
Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Gyönyörű belvárosi környezetben megnyitott a harmadik padthai wokbar. Az új, eddig legnagyobb és legimpozánsabb étterembe nem csak a thai finomságok miatt érdemes betérni.
752