Lajcsi szelet recept

Lajcsi szelet
Lajcsi szelet
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (51)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztájával elég nehéz bánni, de megéri a fáradtságot, mert nagyon finom sütemény.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

puncs-és vaníliakrémes szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk. (Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle.
  2. A pucs pudingot és a vaníllia pudingot a fél-fél liter tejjel külön megfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, két részre osztjuk és a pudingokhoz keverjük. Megtöltjük a lapokat a kérmekkel.
  3. A tetejére tortabevonó csokit olvasztunk gőz felett, étolajjal elkeverjük, és megkenjük vele a tészta tetejét.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 28x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 207
össznézettség: 173 869
elküldve: 41
receptkönyvben: 1 502
elkészítve: 76/98
Facebookon megjelent: -

szakács

Böbe

Mióta szakács: 2010.03.14.
18 recept

Hozzászólások (51)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b_betti
b_betti / b_betti Tue, 2015-06-09 18:06

Ezzel a sütivel mindig nagy sikert aratok. A tésztát már alapból a tepsi hátulján nyújtom ki és akkor simán megy, nincs vele gond.

gyurcsicsildikó
gyurcsicsildikó Wed, 2014-12-17 09:56

A Lajcsi szeletről csak annyit : kicsi lányommal terveztük a karácsnyi sütiket , javasoltam hogy idén ne süssünk Lajcsi szeletet!! "Karácsony Lajcsi nélküüüüüllll?????"
Kérdés eldöntetett. Éppen sütöm a lapokat :-)

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Sun, 2014-03-09 09:46

Szia Anna! Igen egy kicsit macerás a tészta, de örülök hogy tetszett a végeredmény. Szép napot!

bunkocska
bunkocska Sun, 2012-03-11 16:33

Nagyon finom! Tegnapelőtt este megcsináltam, állt egy éjszakát a hűtőben, tegnap el is fogyott mind :) Nem volt itthon csoki, úgyhogy én a tetejére kakaós mázat csináltam: 8 ek porcukor, 4 ek kakaópor, 4 ek olaj és 6 ek forró vízből. Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-02-16 19:56

Ma megsütöttem a lajcsi szeletet isteni finom lett, már alig várom, hogy puhuljon a tészta, hogy ehessünk belőle.

mbm
mbm Sat, 2012-02-11 18:12

Én már nagyon sokszor megcsináltam, a családom egyik kedvence. Az én receptesemben a neve:
Mézes Jancsi.

nettunderke
nettunderke Sat, 2012-01-28 17:51

Ez lesz a kovetkezo uj kiserletem; ha kigyogyulok a nathabol. Nagyon jol nez ki.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-01-26 06:20

Hétvégén megsütöm, biztosan sikert aratok a családom és a szomszédom örömére.

Messzi mama
Messzi mama Sat, 2012-01-07 16:29

Megsütöttem és nagyon finom lett! Én a pudinghoz kevertem a kétfelé osztott ráma margarint, így nem lett csomós a krém, mivel a meleg pudingban gyorsan felolvadt!

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-08-30 10:37

Szia Manna!
nekem is így volt ez,ami elsőre zavart,aztán rájöttem így is úgy is fini!Ezért nem is írtam bele a hozzászólásomba.Zederta fentebbi hozzászólásában vannak fortélyok,hogy hogyan ne legyen csomós a pudingos krém,de én nem alkalmaztam.Ami az alap problémánk lehet, hogy túl sok a 2cs. puding,vagy kevés a megadott tej mennyisége,nem tudhatjuk,vagy mi vagyunk a bénák:)
Hátha megírja a recept tulajdonosa:)
üdv.:Zsuzsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-01-26 06:22

Csak tapasztalatból tudom, hogy míg hűl a puding kevergetni kell és nem lesz csomós.

manna113
manna113 Wed, 2011-08-31 17:01

Kedves Zsuzsi!
Köszi válaszodat!! Lehet a puding mennyiségével van a gond. Mikor a hsz-t írtam, még hűltek a pudingok. Csak másfélből készítettem, spórolni kell a puncsossal, itt azt nem kapni. Így jobbak lettek a krémek, bár pár gombóc így is maradt benne, azért elfogyott. :)
Üdvözlettel: Ildikó

manna113
manna113 Sat, 2011-08-27 16:30

Sziasztok!
Ma negyedszer készítem lányom kedvencét, ezzel várom haza nyaralásból. Egy gondom van, a pudingok főzés után összecsomósodnak, kis gombócok lesznek benne. Hűlés közben folyamatosan kellene kevergetnem talán...vagy mit rontok el? Kérem aki ügyesebb válaszoljon. :)
Előre is köszi: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-01-26 06:24

Szia Ildikó! Míg hűl a puding kavargatni kell, így nem lesz csomós. Tapasztalatból tudom.

manna113
manna113 Thu, 2012-01-26 08:52

Szia Anna!
Igazad van. :) 2 hete ujra megsütöttem. Lanyom kavargatta a pudingokat mig en elmosogattam es a margarint kevertem ki.....es egy kis gomboc sem volt benne. :) Ezutan mindig befogom a lanyzot....elvegre az ö kedvenc sütije. :))
Üdvözlettel: Ildiko

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-08-06 20:49

Elkészült a süti,nagyon nagyon finom,megéri "kínlódni" vele:-)üdv.zsuzsi

szneki
Szneki / szneki Fri, 2011-08-05 17:31

Én is félve kezdtem neki ennek a sütinek-pedig imádom,de még sosem sütöttem, a tészta valóban ragadós,szakadós,de sok liszttel lehet ezen segíteni,valamint én a sütőpapírt rátettem a tepsi hátuljára és azon nyújtottam ki,miután a nyújtódeszkás megoldás nem sikerült,elszakadt stb.így erre esély sem volt,most hűlnek a lapok,a krémet még ezután fogom elkészíteni, egy szolid esküvőre készítem:)
A lapok nem lettek túl "szabályosak" de majd körbevágom őket:)
Üdv.:zsuzsi

honey57
Honey57 / honey57 Wed, 2011-03-30 12:28

 
Sziasztok! Próbálják a tésztát folpack fólia között kinyújtani. Utána csak le kell húzni a tészta tetejéről. Én a ragadós tésztákat, marcipánz is így nyújtom ki.

Manolya
Manolya / Manolya Sat, 2011-03-05 22:55

Köszi, bocs a hülye kérdésért:) Jól sikerült, pedig izgultam a tészta lapok miatt mert elég kemények voltak, de utána megpuhult szerencsére! Viszont a csokit a tetejére sima ét csokiból kentem rá, finomabb azzal a krémmel amit te írsz a receptedben? És az a krém szilárd lesz vagy inkább folyós?

Manolya
Manolya / Manolya Fri, 2011-03-04 16:48

Lehet hülye kérdés, de épp most készíteném el, és a kérdésem az volna hogy a tészta hozzávalóit amit fenn írsz az egy lapra vonatkozik vagy mind a 3hoz? Tehát lisztezzem szedjem 3 felé és kész vagy ezt 3szor ismételjem meg?! Bocsi, de nekem ez nem egyértelmű:S

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2011-03-05 10:08

kedves Manolya!
igen-igen. a fenti mennyiségből három lapot kell sütni. tehát vágd szét három felé, kicsit gyúrd át, és lisztezett deszkán sodord nagyon vékonyra.
jó sútés-főzést!
üdv,
toma

Icka
Icka Mon, 2011-02-21 10:39

Kedves Böbe!
A hétvégén megsütöttem vaníliás és epres krémmel. Finom lett. Köszönöm a receptet.
Üdv. Icka

manna113
manna113 Thu, 2010-12-30 18:09

Mär regebben elmentettem a receptet, karäcsonyra meg is sütöttem...eletemben elöször. Csakis a länyom miatt, mert ez az egyik kedvence :) Feltem a lapok sütesetöl, egyszer probälkoztam mezes kremessel, de a kukäban landolt a teszta. Megfogadtam csikipi tanäcsät, igy a harmadik lapot is könnyü volt kinyujtani. Itt nincs puncs puding, eperrel keszitettem...ezzel is finom lett. Häläsan köszönöm a receptet !!!

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Tue, 2010-12-28 19:23

zederta
Köszönöm a válaszod....Megfogadom a tanácsod.Valóban nem készül szépségversenyre,de a szakács önérzetét sérti,ha csomós a krém..:)BUÉK!!

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Tue, 2010-12-28 15:49

Nagyon szeretem ezt a sütit,de egyszerűen nem sikerül elkészíteni...nagyon vékony lesz a tészta és egyszerűen ezek a főzött krémek sosem sikerülnek.Mindig darabos lesz a krém...nagyon hagyom kihűlni a pudingot?Vagy mit csinálok rosszul?Ha esetleg valaki venné a fáradságot és pontról pontra leírná a főzős krémek elkészítésének rejtelmét,azt meghálálnám...:(Szomorú vagyok,mert nem ez az első próbálkozás a lajcsi szelettel...és ez nem a recept hibája,hanem az enyém:(

zerka
zerka Sat, 2012-11-24 19:59

Nem tudom azóta sikerül-e már a krémed? Az én gyakorlatom, hogy mindig ugyanannyi tejjel készítem a krémet, mintha pudingot főznék, csak egyáltalán nem kavarom meg,amíg ki nem hűl teljesen. Igaz, így bebőrözik, de ha lapok közé töltöm simán belekavarom a bőrt is a géppel, senki észre nem veszi. Ha pedig csak a süti tetejére rakom a krémet, akkor vékonyan le húzom a bőrt a krémről és úgy dolgozok vele tovább. Próbáld ki ! Sok sikert!

horianita
horianita Sun, 2012-01-08 13:15

Szia! A főzött krémben segitenék.Én az összes pudingport egy duntszos üvegben összerázom egy kevés tejjel,és mikor felforrt a tej,akkor buritom bele ezt a keveréket.Onnantól fogva folyamatosan keverem,megállás nélkül,mert hirtelen sürüsödik.Ha levettem a tüzröl,rakok bele margarint is.Remélem igy sikerül.Minden jót! Anita

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2010-12-28 19:13

kedves CrazyGirl!
nem olyan egyszerű a főzött krémeket készíteni. ráadásul általában a receptekben kevesebb tejet írnak, mint amennyi egy csomag pudingpor elkészítéséhez szükséges lenne.
az én trükkjeim:
- hűtés közben időnként, kb. negyed óránként megkeverem
- amikor leveszem a tűzről, kb. 5 dkg Rama-t keverek bele még melegen (természetesen a teljes mennyiségből ezt levonom)
- de ami a legfontosabb: mindig legnagyobb fordulattal keverem össze a kétféle krémet, így biztosítva a tökéletes elegyet.
de különben is! általában nem szépségversenyre készülnek a sütik ;-)
BUÉK!
üdv,
toma

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Tue, 2010-11-30 07:38

Szia anyamaci! Nem fogod megbánni, ha megsütöd, biztos vagyok benne. Sok sikert a sütéshez!

anyamaci 22
anyamaci 22 Mon, 2010-11-29 17:41

Jaj,köszi ezt a mutatós és biztosan nagyon fincsi receptet,hétvégén megsütöm a lányom Mikulás bulijára.

hibeka
hibeka Mon, 2010-11-22 18:21

Sziasztok!
A hétvégére megsütöttem ezt a sütit.Nagyon finom lett!!Azt hiszem ezentúl gyakran fogom készíteni!!A tészta valóban ragadós volt egy kicsit,de egy kicsit ha hagyjuk hűlni,akkor sokkal könnyebb vele dolgozni.

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Sat, 2010-10-09 14:57

Szia csikipi! Köszönöm hogy válaszoltál szilva17-nek, jó ötlet így tartani a tésztát, a végére eléggé megkeményedik így fogom legközelebb csinálni. Köszönöm üdv Böbe

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Sat, 2010-10-09 14:47

Kedves zederta! Jó ötlet rummal locsolni a tésztát én is néha, teszek bele csak én a puncspudingba keverem. Nálunk is hamar elfogy pedig elég kiadós süti.Örülök hogy írtál. Üdv Böbe

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2010-10-04 15:31

Könnyebb lesz bánni a tésztával, ha a gőz fölött lefedve hagyjuk a masszát, amíg nyújtjuk a másik lapot. A deszkát jól meg kell lisztezni hogy ne radjon.Igen a szódabikarbonát-ot is bele kell tenni a gőzöléskor.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-04 14:33

a szódabikarbónát is bele kell tenni a gőzőléskor ? nem a liszttel együtt ?
köszi a választ előre is

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2010-10-04 11:26

kedves Böbe!
nálunk már megférfiasodott ez a süti - Lajosnak hívjuk ;-) ezzel együtt a lapokat rummal szoktam megkenni, hogy ezzel is erősítsem ezt a tényt.
egyébként a hétvégén sütöttem egy adaggal, s mondhatni pillanatokon belül eltűnt az utolsó morzsáig.
több, mint finom!
üdv,
toma

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Wed, 2010-07-21 20:01

Szia mákocska1! Örülök, hogy sikerült és ízlett.Jó ötlet málnás puding, én is ki fogom próbálni! Én nem szoktam több lisztet tenni bele, mikor nyújtom bőven, lisztezem. További sok sikert! Üdv Böbe

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-21 09:58

Megsütöttem a kislányom szülinapjára. Nagyon mutatós és finom süti, mindenkinek ízlett. Kicsit változtattam rajta, mert málnás pudinggal készítettem és mivel tényleg ragadós a tészta, jóval több mint 400g liszt került bele.:)

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Tue, 2010-04-20 11:03

Üdvözlöm én is kedves davila. Igen egy pár óra elegendő,ha nem sütjük túl. Hamar sül kicsit nehéz vele bánni, de kellő lisztezéssel könnyebb lesz sok sikert szép napot kívánok Böbe

davila
davila Mon, 2010-04-19 20:46

Üdvözlöm!
Kíváncsi volnék, h. ez a süti is igényel egy fél napos pihentetést fogyasztás előtt, mint a mézes tészták többsége?

745