r
Nosalty Logó

Különleges kelt rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Különleges kelt rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.1 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.9 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12020.5 g
  • Cink
    1318 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    1655 mg
  • Vas
    1026 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    3114 mg
  • Nátrium
    3787 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1325.8 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    2123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1024 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3266 micro
Összesen 7323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, az elmorzsolt élesztőt, és a sütőport, majd a langyos tej felét. 5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a maradék tejet. Ezt sima tésztává jól összedolgozzuk, végül az étolajat is beledolgozzuk.
  2. Három részre osztjuk és cipót formálunk belőle. Egyenként kinyújtjuk 1 cm vékonyra, meghintjük búzadarával, erre pedig a tölteléket egyenletesen elsimítjuk és felcsavarjuk, mint a kalácsot.
  3. Zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A többivel is ugyanígy járunk el.
  4. Töltelék készítése: A gyalult tököt, a hámozott, vékonyra szeletelt almát is hozzáadjuk, megszórjuk cukorral (vagy folyékony édesítőt öntünk rá), majd a sót, citromlét, az apróra vágott kaprot. Ezt egy nappal előtte készítjük el, hogy jól össze tudjon érni.
  5. Amikor készítjük, teljesen hozzáadjuk a túrót, vaníliás cukrot és jól összekeverjük, s ezt kenjük a kinyújtott tésztára.
  6. A tepsiben addig hagyjuk kelni, míg a sütőnk előmelegszik, közben a felvert 1 tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
  8. Csak akkor fordítjuk ki a tepsiből, mikor teljesen kihűlt és a papírt lehúzzuk róla, majd visszafordítjuk, és vizes éles késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7768
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges kelt rétes
Gabimami58 139 recept

Eddig csak a megszokott kelt rétest készítettem, most hogy itt a zöldségszezon és almaszezon ideje, így változtattam a töltelék elkészítésén. Mivel saját termelésű spárgatököm sok van, úgy döntöttem, átalakítom az egészet. De mikor ma elkészítettem, párom azt mondta: ez nagyon finom, és csak eteti magát. Ez nagy öröm számomra, mert én is először készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek