r
Nosalty Logó

Kukoricás-csirkés quiche zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angiebaba
Kukoricás-csirkés quiche zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 488 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2922 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 129 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    726 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 488 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4396.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1572 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    632 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    4356 micro
  • β-crypt
    807 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8731 micro
Összesen 2922 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: a liszthez adjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, végül apránként hozzáadjuk a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és fél óráig hűtjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
  2. A zöldségeket és a húst megmossuk. A hagymát vékonyra karikázzuk, a padlizsánt, a paprikát, a csirkemellet kis kockákra vágjuk. A cukkinit almareszelőn lereszeljük. A kukoricát megfőzzük, majd a szemeket lemorzsoljuk a csőről.
  3. Egy serpenyőt felhevítünk, és az olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemellet, és megpirítjuk. Ezt követően mehetnek bele a zöldségek (a főtt kukoricával együtt), ill. a zúzott fokhagyma is. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk nagyjából 20 perc alatt.
  4. A tojásokat felhabosítjuk, összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a langyosra hűlt zöldségekkel, csirkével.
  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, majd (pite) formába simítjuk, és villával megszurkáljuk. Sütőpapírt terítünk a tésztára, és sütőbabot/lencsét szórunk rá, és 15 percig elősütjük (így nem púposodik fel). A sütőpapírt és a nehezéket leszedjük, ráöntjük a tölteléket, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal, és további 20 percig sütjük.
  6. Langyosan, hidegen, melegen fogyaszthatjuk, finom kevert zöldsalátával is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9144
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angiebaba 4 recept

A receptet egy tavalyi (2011. aug. 22) Nők Lapjában találtam, de csak most sütöttem meg. Nálunk annyiban változott a recept, hogy nem került bele padlizsán, újhagyma hiányában salottahagymát használtam, 20 dkg csirkemell került bele, és csöves főtt kukorica helyett csak mirelit kukoricát főztem elő. A végeredmény így is mennyei lett, (hivatásos) szakács férjem is szuperlatívuszokban nyilatkozott róla.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek