Kukoricamálé sütemény recept

1 adag
527
kcal
Kukoricamálé sütemény
Kukoricamálé sütemény
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi recept, a faluhelyen élők gyakran főztek kukoricából. Anyósomék 7-en voltak testvérek. Anyukája sokszor kukoricalisztből főzött, sütött. Olcsó volt, hamar kész volt! A sparhelt mindig főzésre készen állt. Tőle van a recept is.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kukoricás sütemény, kukorica málé, kukoricás lepényke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral átszitáljuk. Ettől könnyebb lesz a tésztája.
  2. A cukrot, tojást, tejet kézi robottal kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat fokozatosan. (Az olaj modern, mert régen 15 dkg mangalica zsírt tettek a süteménybe.) Majd a lisztet adagolva csomómentesre kikeverjük.
  3. A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát. A tetejét kicsit kristálycukorral meghintjük.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, és aranysárgára sütjük.
  5. Amikor a tepsiben kihűlt felszeleteljük kb. 5 x 5 cm-es darabokra. Lekvárral tálaljuk. Bármilyen lekvár finom hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 x 20 x 6 cm
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 849
elküldve: 10
receptkönyben: 165
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
66 recept

Hozzászólások (8)

szelanna
szelannaszo, 2014-07-05 13:44

Nagyon finom lett, koszi szepen! Hazi rumos (aromas) meggylekvar kerul ra. :)

Ellák
Elláksze, 2014-07-09 12:58

Kedves szelanna,

Remélem ízleni fog! Mi is mindenféle lekvárral ettük , nem lehetett megunni :) További kellemes sütést , főzést kívánok!

márta66
márta66h, 2014-02-24 12:27

Nagyon jo kis recept, koszonet erte! Ki fogom probalni ugy, hogy a tesztara meg sutes elott egy-egy kiskanalnyi ilyen-olyan lekvart "pottyogetek":-) Marta

Manyocska
Manyocskap, 2014-02-21 09:55

Kedves Tésztásfül! Szeretném megköszönni ezt az egyszerű de nagyszerű receptet, eddig két alkalommal sütöttem meg, mindkétszer rögtön dupla adaggal és minden visszajelzés pozitív. A 2. adagot házi fahéjas szilvalekvárral kínáltam. Sajnos én nem kostoltam, a cukor és a kukoricaliszt miatt (nagy inzulinválaszt produkál), de bizton állíthatom hogy mindenki oda és vissza van tőle:)
Köszönettel:Kata

Ellák
Ellákp, 2014-02-21 10:16

Manyocska,

Örömmel olvastam soraid! Régi , mondhatni ősi receptről van szó. A variációk lekvárban, útól érhetetlen. További jó sütést , főzést kívánok!
Tisztelettel : Tésztásfül

vcsuka
vcsukah, 2014-02-10 15:15

Ezt is el szeretnem kesziteni, de sajnos a gyomrom nem birja a sutoport. Altalaban szodabikarbonaval szoktam helyettesiteni. Gondolod, hogy ez a suti ugy is jo lenne?
Koszi a valaszt elore is!
Udv. Veronika

Ellák
Ellákh, 2014-02-10 19:03

A recept szerint készítem , nem is gondoltam erre. Próba? A puding próbája! :) Elképelem vele , mert a kenyérnél is nem csak sütőpor , hanem a szódabikarbónát is használom, de sütőpor is van mellette . Rossz nem lehet , meg ér egy kísérletet.
Üdvözlettel : Tésztásfül

Legfrissebb cikkek

A legolcsóbb olasz egytálétel
A legolcsóbb olasz egytálétel
Vannak ételek, amelyeket századokon át csak szegények főztek, a gazdasági felemelkedéssel eltűntek, majd pár éve újra felbukkantak a fine dining menükön. A polenta pont ilyen!
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!
527