Kukoricadarás süti recept

Kukoricadarás süti
Kukoricadarás süti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előző kukoricadarás receptemnél szóltam afelől, hogy bizony elég tömény fajta, s pár nap múlva ezt a receptet kaptam kipróbálásra. Valóban puhább, s egyszerűen finom, így ezt is megosztom veletek.


hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kukoricadarás sütemény, süti kukoricadarával, egyszerű finom piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe kimérjük a kukoricadarát, rá a lisztet és közepébe mélyedést készítve a sütőport pezsdítjük az ecettel vagy citromlével.
  2. A többi hozzávalóval csomómentesre keverjük.
  3. Papírral kibélelt vagy zsírral kikent-lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 195°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X5 cm cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 34 109
elküldve: 23
receptkönyvben: 340
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept
hirdetés

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsu.balogh
zsu.balogh szo, 2015-04-18 17:18

Kedves Yve!

Köszönöm a recepted, egyik kedvenc tortám lett gluténmentesen! :)

A következő változtatásokkal készítettem:
A liszt helyett darált mag (dió, mandula, stb) és kókuszreszelék szokott lenni.
Cukor nélkül xilittel és eritritollal is finom.
Olajnál olívaolajat használok.
1 ek almaecettel pezsdítem.
Ebből tökéletes tortalapot kapok, amit mascarponés csokikrémmel kenek meg.
Mennyei!

Köszi még egyszer. :)
Szeretettel:
Zsuzsi

gaby54
gaby54 szo, 2013-11-23 21:04

Szia Yve ! Köszönöm ezt a nagyon egyszerű de annál finomabb süti receptet.Az egész család imádja,pillanatok alatt elfogyott,csinálok a jövő héten is. :)

Tunderanyo
Tunderanyo v, 2013-08-11 09:37

Kedves Yve!
Ma megsütöttem és mondhatom,hogy nagyon meg vagyok elégedve vele!!!
Ilyen süteményt még nem készítettem,de többször is lesz az asztalomon.
Köszi a receptet,várom a többi klassz ötletedet is.
Legyen szép napod.
Tündéranyó

vcsuka
pussycat / vcsuka szo, 2013-03-16 15:39

Szia Yve! Elmentettem a sutidet, mert nagyon tetszik, csak szeretnek kerdezni valamit, hogy milyen funkciot tolt be az ecet/citromle a sutoporral pezsditve? Koszi, Veronika

nemgabi
nemgabi / nemgabi sze, 2013-01-02 22:13

Szia Yve!
Nagyon finom és nagyon egyszerű ez a süti, már másodszor készítettem el! Mára elfogyott a sok karácsonyi csokis, diós édesség, és valami lájtosabbat kívántunk, így esett a választás a te sütidre. Köszi a receptet!
Üdv:Gabi

Yve
Yve / Yve h, 2012-05-28 09:17

Kedves WhiteMagic!
Nagyon orulok, hogy ennyire bejott ez a suti nalatok is. Elso hetekben hasonlon jartunk fiainkkal.
Valjek egeszsegetekre!

Yve
Yve / Yve h, 2012-03-19 05:45

Bizony! Felenk is nevezik males sutinek - aki szereti edesen. Viszont talalkoztam mar olyannal, aki inkabb a sos valtozatnal marad, mondvan:- a puliszka tanyerba valo martassal, tejfellel...! :-)
Hangoztattuk tobb helyen..izlesek es pofonok. :)
Udv, Yve

Hanika
Hanika / Hanika h, 2012-01-23 15:33

Kedves Yve! Köszönjük a receptet! Elkészítettem fruktóz érzékeny kisfiamnak sütidet, ami annyira finom volt, hogy szinte azonnal felfalta a család. Annyi módosítást eszközöltem, hogy cukor helyett megegyező mennyiségű szőlőcukrot tettem bele és késhegynyi igazi vanília őrleményt. Liszt esetében fehér tönkölyt használtam (csak az volt itthon), mivel az kicsit másképp viselkedik, így 8 kanállal tettem bele. Az állaga így is kitűnő lett (leszámítva, hogy légkeveréses sütőben sütve, a teteje és a szélei kicsit megbarnultak), tálaláskor tetejét szőlőcukorral hintettem meg. Legközelebb kb. 180 fokon fogom sütni, 32'-ig. Üdv és minden jót!

Yve
Yve / Yve k, 2012-02-07 04:34

Kedves Hanika!
Koszonjuk szepen leirasod, hasznos infonak szamit!
Orulok, hogy valtoztatassal is jol sikerult, talan majd en is kiprobalom a szolocukrost.
Koszi, viszont kivanom!

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo cs, 2011-07-07 13:12

Nehogy rosszul érezd magad!!! Tényleg nagyon ízlett a süti, lehet, hogy a sütőm nem az igazi. Kb. 180 fokos lehetett a sütő, amikor beraktam, egyből, miután összekevertem. Kézzel, nem géppel. Az is eszembe jutott, hogy a "baj" forrása a barna rizsliszt lehetett, amit finomliszt helyett használtam... De olyan finom krémes lett a teteje, hogy megihletett: legközelebb valahogy túrót fogok varázsolni a tetejére. Még nem tudom, hogy hogyan fogom kivitelezni, de majd beszámolok. Persze csak ha érdekel...:)
Szóval abszolút ne aggódj!!!! És köszi mégegyszer.
N

Yve
Yve / Yve sze, 2011-08-31 06:52

Szia kedves Neeroofo!
Nem is az, hogy rosszul érezném magam, de enyhén megíjesztettél, hiszen még eddig nem volt panasz erre a receptre, ezért is mertem föltenni (ami macerásabb, az marad könyvemben, hogy ne okozzak másnak csalódást). De elmesélve, hogy más lisztet használtál, megnyugtatott.
Hogyne érdekelne!!! Minden változat, s főként ha még túrós is!!!!!! Előre köszi.
Innyenc falatokkal való hónapzárást!

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo sze, 2011-07-06 12:35

Valamit elronthattam, mert nekem ketté vált a tészta. A tetején egy fehérebb "habosabb" réteg keletkezett, a kukoricadara pedig lement az aljára, a mazsolával együtt. Mit ronthattam el?
Mondjuk így is finom. :)
Köszi a receptet.
Üdv,
N

Yve
Yve / Yve sze, 2011-07-06 20:52

Kedves Neeroofo! Úgy sajnálom csalódásod... s ahogy meséled hogyan néz ki, egyetlen gondolat van (egyenlőre bennem), hogy a kikavart anyag nem kerűlt rögtön sütőbe ?! (van, hogy csak akkor kezdek neki, amikor már melegszik a sütőm) így eddig még nem volt lehetősége állni. Én csak feltételezem, hogy a tied esetleg több ideig várakozott, míg végűl sütőbe kerűlt, s emiatt ülepedhetett le a sűrűje... de nem biztos, én erre saccolok.
Hogy mégis finomnak nevezted kárpótol(na), mégsem vígasztal(t)...:D
Minden jót neked is, szia-szia

Hanadeka
Hanadeka k, 2011-07-05 13:31

Szia Yve! Köszönöm szépen a receptet. Elkészítettem a sütit, finom lett és gyorsan kész. Annyit változtattam, hogy kefír helyett joghurttal készítettem, mert az volt itthon, 40 percig sült.

Yve
Yve / Yve sze, 2011-07-06 20:38

Nagyon szivesen Hanadeka! Ötletként én is gondoltam joghurtra, de te legalább már 1 tapasztalattal gazdagítottad ezt a receptet. Nagyon szépen köszönjük, hogy leírtad. Nekem eddig elég volt a 30 perc, ez is hasznos másoknak, hogy valóban átsülhessen (igaz, én jól be is szoktam fűteni neki, de sütőtöl is függ - talán)
Minden jót, szia

almamag
almamag h, 2011-07-04 10:58

Köszönöm a gyors válaszod! - Akkor kiszúrtam,hogy min meditáltál??? :-)))
Szia Yve!

almamag
almamag h, 2011-07-04 08:12

Szia Yve! Nagyon tetszik a recept, csak nem írtad le, hogy hány percig süssük... :-)
Azért én délután kipróbálom. Szép napot!

Yve
Yve / Yve h, 2011-07-04 08:28

:-))))))))))))))))))))))) Ez aztán a telepátia és elszúrás !!! :-)
Éppen javítottam korábban zárójelbe, hogy "...előmelegített sütőben (kb 30 perc alatt) készre sütjük....", aztán gondoltam minek annyit hozzá mesélni, hiszen írja, hogy készre sütjük :P - - - letöröltem.
Itt dumálunk róla egy váradi barátnőmmel, s érkezik a hozzászólásod...:-))))))))))))))
Nem kell kívánjak sok sikert, elronthatatlan süti, de azért, ha édesebb szájú vagy, annyit hozzáfűznék (mostmár nem törlöm, ha gondolatom támad :-) nyugodtan adagolhatsz hozzá még cukrot, de csak 1-2 csapott evőkanálnyit.
Köszi, viszont kívánom, szia-szia

523