Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuglóf ahogy loeb készíti

Kuglóf ahogy loeb készíti
Kuglóf ahogy loeb készíti
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legnagyobb kedvenc ez a kuglóf a családban. A receptet még Anyától kaptam, gyerekkorunkban sokszor megsütötte. Férjem is az első pillanattól kezdve rajongtak érte.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat összekeverjük a porcukorral, majd felváltva hozzáadagoljuk az olajat és a forró vizet.
  2. Beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd a tojásfehérjét.
  3. Kuglófformába öntjük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 734
elküldve: 2
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, újév
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi kuglóf, gyors kuglóf, tejmentes kuglóf

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

telstar
telstar Mon, 2018-06-18 22:21

Tényleg finom.

Egy apró negatívum: kissé (túl)folyós a tésztája és ha az ember tesz bele ezt-azt (mazsola, kandírozott narancs/citrom), az lemegy az aljára.

Ezt leszámítva, mint első próbás: ajánlom mindenkinek!

485
tojás 4 db
porcukor 25 dkg
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
rétesliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag