Kucsmagomba szósz recept

1 adag
272
kcal
Kucsmagomba szósz
Kucsmagomba szósz
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Beindult a kucsmagomba szezon: a vásárcsarnokban jó néhány kofa előtt nagy kupacokban várták a sorsukat a különböző kucsmagombák. Gyönyörű példányokat vásároltam, volt köztük ízletes, fattyú és cseh fajta is.
Akinek volt már szerencséje hozzá, tudja, milyen macerás a kucsmagomba kis ráncaiból a mikro koszokat kipiszkálni. Mindez már a múlté, ugyanis rájöttem, hogy ha veszünk egy puha sörtéjű fogkefét, azzal prímán és könnyedén elvégezhető a kalapok tisztítása. 
Ha tehetjük, a salottát ne helyettesítsük vöröshagymával a szósz készítésekor, ugyanis intenzív aromájával elterelné a figyelmet a kucsmagomba fantasztikus ízéről. Kiváló szósz húsok mellé és tésztákhoz.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombafejeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd szárazra törölgetjük. A kisebbeket egyben hagyjuk, a nagyobbakat kettőbe-háromba vágjuk. A salottahagymát felaprítjuk.
  2. A vajat egy lapos serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk a citrom levét. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd beleöntjük a tejszínt. Addig főzzük, míg a szósz kissé besűrűsödik. Az apróra vágott petrezselymet a legvégén szórjuk rá, összeforgatjuk a tejszínes gombával és kész is van.

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 612
elküldve: 2
receptkönyben: 44
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (6)

Sancho
Sanchoszo, 2012-11-17 16:17

Szerintem érthető, mert magyarul írta le Petra. Egyszer elvágod, kettő lesz belőle. ha kétszer, akkor három. Ilyen egyszerű. Vagy csak mi tudjuk, székelyek, az egyszerű gondolkodást?

elviraanyu
elviraanyuszo, 2010-08-28 17:13

Szia!
Ezt a receptet én úgy ismerem(egy Svájci ism)hogy sima hagymával,és amikor már majdnem kész
raknak bele piros paprikát és erős paprikát!S nem raknak bele petrezsejmet.De az nem rontja el.:)
Tésztára rakják,vagy ahogy te mondod sült húsra!Isteni finom!

Egyépként felénk rengeteg kucsma gomba terem(nálunk szent györgy gomba).nagyon szeretjük!
S mikor Svájci ismerősünk kezébe nyomtunk egy fél szatyornyit ,nagy szemekkel kérdezte hogy tényleg
neki adjuk e ,mert náluk aranyszámban árulják!

Nekem mindig úgy tanították hogy abáljuk meg egy kicsit!Biztos ami biztos mert enyhén mérgező!
Meg abálásközben összeesik egy kicsit és így nagyon könnyű kimosni az utolsó porszemet is!

köszi a receptet

Elvira

berika1
berika1cs, 2010-04-29 00:22

Bocsi, de mi az a salottahagyma, soha nem hallottm róla, talán a lilahagyma?
Erika

pimre
pimreszo, 2010-04-10 17:34

"A kisebbeket egyben hagyjuk, a nagyobbakat egy-két részre vágjuk."

Két részre, azt értem. De hogy kell egy részre vágni? :-)))

Sancho
Sanchoszo, 2012-11-17 16:17

Szerintem érthető, mert magyarul írta le Petra. Egyszer elvágod, kettő lesz belőle. ha kétszer, akkor három. Ilyen egyszerű. Vagy csak mi tudjuk, székelyek, az egyszerű gondolkodást?

Legfrissebb cikkek

Brownie csupán két hozzávalóból
Brownie csupán két hozzávalóból
A brownie ma már népszenvedély, nemcsak Észak Amerikában, hanem itt, a mi kis országunkban is. Tudj meg mindent erről a süteményről!
Tízórai nélkül soha!
Tízórai nélkül soha!
Hajlamosak vagyunk lebecsülni a tízórai jelentőségét, ami felnőttként sem helyes, de a fejlődő gyerek-szervezet tekintetében egyenesen vétek. Lássuk, miért!
Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
272