r
Nosalty Logó

Krumplisaláta házi majonézzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pikikee
Krumplisaláta házi majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krumplisalátához

A majonézhez

Összesen 794 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krumplisalátához

A majonézhez

Összesen 4759 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krumplisalátához

A majonézhez

Összesen 223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 794 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    433.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    619 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 4759 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A krumplisalátához

A majonézhez

Elkészítés

A krumplisalátához

  1. A burgonyát alaposan megtisztítjuk és feltesszük főni (sós lébe egészbe, de időhiányában mehet megpucolva és darabolva, én úgy szoktam :) ).
  2. Ha megfőtt, megpucoljuk és elszeleteljük. (Néha kockára vágom, de lehet karikára is.)
  3. Egy tálba felszeljük a hagymát csíkokra, kevés sót teszünk rá, majd erre ráborítjuk a szeletelt burgonyát.Megsózzuk és ráöntjük az ecetes-cukros lét.
  4. Elrakjuk félre pár órára, de a legjobb, ha egy egész este áll.
  5. Másnap délelőtt elkészítjük a házi majonézt (a lent leírtak szerint).
  6. Az ecetes-cukros lét leszűrjük a burgonyáról (nem baj, ha kevés lé marad alatta) és ráöntjük a majonézt.
  7. Házi majonéz: A tojássárgáját, lisztet, vizet, étolajat, sót egy kis lábosban sűrűre főzzük.
  8. Mikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mustárt, cukrot és a citromlét (ebben a sorrendben)és jól összekeverjük. Kóstoljuk meg, hogy a mi ízlésünknek megfeleljen. Ha valamelyik összetevőt markánsabb ízben szeretnénk, akkor abból tegyünk még bele.
  9. Legvégén belerakjuk a tejfölt és azzal is alaposan összekeverjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18963
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pikikee 4 recept

Szeretem a majonézt. De időhiányában mindig készen vásároltam. Aztán kifejlesztettem a saját módszerem szerint, ami gyors is, finom is, és nem kell féltenem a családom a szalmonella mérgezéstől a legnagyobb melegben sem. Mivel a tojás hőkezelt, így nem romlik meg olyan hamar. Azóta én csak így csinálom, nem vesződök a tojás csurgatásával. 5 perc alatt megoldom. Próbáld ki bátran, nem fogod megbánni :)  

Hozzávalók

A krumplisalátához

A majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek