r
Nosalty Logó

Krumplis-tökmagos vajas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Krumplis-tökmagos vajas kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2845 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7020.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    4930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1060 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 2845 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit a főzőlevével összemixeljük.
  2. Az írót meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  3. Ehhez adjuk az olvasztott 3 dkg vajat, a tökmagolajat, az öregtésztát, a burgonyamasszát, a sikért és a liszteket. Ruganyos, viszonylag kemény állagú tésztát kell kapjunk, mert a krumpli alaposan ellágyítja majd a tésztát a kelésnél. 1 órát kelesztjük langyos helyen.
  4. A megkelt tésztát deszkára tesszük, ketté vágjuk, két kis cipót gyúrunk belőle.
  5. A 8 dkg vajat egy kk sóval habosra keverünk.
  6. Mindkét tésztacipót kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű körré, az egyiket megkenjük a sós vajjal, a másikkal lefedjük.
  7. Cikkekre vágjuk (attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk: 12-16 cikkre). Feltekerjük, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, vagy amit szeretünk, kb. 1/4 órát újra kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5849
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis-tökmagos vajas kifli
Évi néni 1830 recept

Pont kenyértésztát dagasztottam, és míg kelt, olvasgattam, ki mivel tölti az ünnepeket a konyhában. Miközben TraRita kefíres kiflijét olvastam, sípolt a kenyérsütőgépem, hogy megkelt a bekészített kenyértészta. Mivel úgyis sok tésztát sikerült készítenem, mert a félretett krumpli főzővíz és a fagygyártásnál joghurt csöpögtetésével keletkezett íróm mennyisége több lett a vártnál, így nagyobb kenyérnek valót készítettem be az üstbe. Ez most kapóra jött, mert egyharmadát lecsíptem, és azonnal nekiállhattam a vajas kifli sütésének. Azon forrón felfaltam, és máris köszöntem a receptet Ritának, mert annyira ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek